Antena Căutare

UPDATE! Dambovita: Trei oameni, atacati de un urs. Un barbat de 71 de ani a decedat

Un urs a atacat trei persoane din Dambovita, una dintre acestea pierzandu-si viata. Animalul a fost localizat in zona raului Ialomita, perimetrul fiind incercuit de catre vanatori, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Dambovita, Raluca Florescu. "Ursul a fost localizat in zona raului Ialomita din comuna Buciumeni, iar vanatorii au incercuit perimetrul si l-au indepartat pe animal de zona in care se afla case", a spus Florescu.

UPDATE, duminica, 11.35: Ursul impuscat de autoritati nu este cel care a atacat trei persoane in Dambovita

UPDATE 23:55: Vanatorii au impuscat un urs, sambata seara, in zona localitatii Pietrosita, a anuntat seful Politiei Dambovita, comisar-sef Daniil Zepis, iar autoritatile incearca sa stabileasca daca este vorba despre animalul care a atacat trei persoane .

UPDATE 22.15: Un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor a plecat, sambata seara, in Dambovta, si va suvola zona de nord a judetului, unde un urs a atacat trei oameni, in incercarea de a repera animalul, a anuntat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

"Va veni un elicopter care va localiza toate animalele, un urs, doi ursi, iar spre dimineata vom interveni pentru captuarea si relocarea acestora. (...) Speram ca in cursul diminetii sa il putem prinde, chiar cu lunetist din elicopter. Aparatul de zbor va reveni maine, dupa survolul din aceasta noapte. Va fi verificat fiecare fond de vanatoare pentru a vedea care e situatia, in special a celor situate langa comunitati umane", a spus Plumb, in localitatea sa natala, Buciumeni, unde a avut loc unul dintre incidente.

UPDATE 19.30: Femeia atacata de urs, sambata dupa-amiza, in satul Dealu Mare , comuna Buciumeni, judetul Dambovita, are multiple plagi pe fata, la gat, la picioare si la coapse, afirma medicii, precizand ca aceasta este "constienta si intr-o stare generala buna". Femeia este internata in sectia de chirurgie a Spitalului Judetean de Urgenta din Targoviste.

"Pacienta are plagi la fata, la gat, la picioare si pe coapse, acolo fiind cu lipsa de piele. Este constienta, este socata de ceea ce i s-a intamplat, dar este intr-o stare generala buna. I-a fost facut tratamentul pentru plagi, i-a fost administrat vaccinul antirabic si ramane internata", a declarat directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta din Targoviste, Carmen Marcu. Ea a precizat ca femeia are 55 de ani. Initial, reprezentantii Politiei si Jandarmeriei au anuntat ca victima are 57 de ani.

Un batran de 71 de ani a murit, iar o femeie in varsta de 57 de ani a fost ranita, dupa ce au fost atacate de un urs. Incidentele au avut loc sambata, intr-un interval de aproximativ sase ore, in judetul Dambovita, in satul Dealu Frumos, comuna Pietrosita, respectiv in satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele doua localitati fiind incevinate. La scurt timp de la producerea celui de-al doilea incident insa, in jurul orei 16.00, Politia Dambovita a anuntat ca o a treia persoana a fost atacata de urs, fiind vorba despre un barbat ranit usor, care a ajuns singur la spital.

La randul sau, primarul localitatii Pietrosita, Ion Dicu, spune ca autoritatile locale i-au avertizat pe localnici asupra pericolului, potrivit Mediafax. "Nu am avut pana acum probleme cu ursii, acum insa se apropie tot mai mult de sate. Trebuie sa discutam cu cei abilitati si sa vedem ce masuri vom lua impotriva acestor ursi. Oamenii sunt foarte speriati. Este posibil ca ursul care a atacat-o pe femeia de 57 de ani din Buciumeni sa fie acelasi care a ucis un localnic din Dealu Frumos. Oamenilor le este foarte frica. Este o zona populata, de-a lungul DN 71 Targoviste-Pietrosita, unde sunt oameni care vand fructe de padure la sosea, iar pericolul este mare deoarec ursul poate sa intre oricand in gospodaria unui localnic", declarat primarul localitatii Pietrosita.

Ministerul Mediului va elibera un mandat pentru capturarea ursului care a ucis un barbat si a ranit o femeie din judetul Dambovita, a anuntat Rovana Plumb, precizand ca este posibil ca animalul sa fie turbat. Ministrul a spus ca femeia ranita de urs in localitatea Buciumeni este ruda cu ea, spunand ca spera ca aceasta nu este in stare grava.

Alina Ghica si Oana Haineala au cheltuit pe plimbari in strainatate mai mult decat toti ceilalti membri ai CSM la un loc... Turisti straini, atacati cu pietre de romii din Surduc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x