Căutare Live

Alocații mărite în noul an școlar 2018-2019. Ce sume sunt vehiculate

Alocatii noul an scolar 2018 2019.

alocatii noul an scolar 2018 2019

Elevii au intrat în noul an școlar 2018-2019, iar una dintre marile dileme o reprezintă ce se va întâmpla cu alocația copiilor: se va mai mări suma, și dacă da, cu cât și, mai ales, de când?

Pentru ca elevii să beneficieze de alocații mărite, opoziția a depus un proiect ce vizează toți copiii din România și care ar aduce modificări serioase la sistemul de alocații. Potrivit acestei propuneri legislative, de la 1 ianuarie 2019, copiii cu vârstă de până în doi ani ar putea primi o alocație lunară de 300 de lei, în timp ce alocația copiilor cu vârstă de 2-18 ani ar fi de 150 lei pe luna.

Deși Guvernul PSD se lăuda încă de la începutul anul 2017 că alocațiile pentru copii se vor mari, acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent, iar alocațiile au rămas tot 200 de lei pentru copiii sub 2 ani, respectiv 84 de lei pe luna pentru copiii între 2 și 18 ani.

Astfel, dacă acest proeict de lege va fi aprobat, alocațiile copiilor s-ar putea mări de la 1 ianuarie 2019.

Ce spune proiectul de lege

"Propunerea este de majorare a cuantumului alocației cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 300 lei și cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 150 lei. România se află, din nefericire, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privință cuantumului alocației pentru copii. Dacă în majoritatea acestor state alocația pornește de la peste 100 de euro, în România copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesitățile unui copil", precizează deputatul PNL Robert Sighiartău, inițiatorul proiectului.

Urmează val de scumpiri uriașe în România. Benzina și motorina vor atinge preturi record... Salarii mai mari, de la 1 ianuarie 2019, pentru această categorie de români! Cine sunt oamenii care vor primi și 600 de ...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri