Antena Căutare

Alocațiile pentru copii, majorate de la 1 ianuarie 2025. Care va fi suma plătită

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat o creștere a alocațiilor începând cu 1 ianuarie 2025.

Vești importante pentru părinții și copiii din România. Alocaţiile de stat pentru copii se vor majora, de la 1 ianuarie 2025, cu 10,4%, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, potrivit economedia.ro.

Citește și: Cu cât se majorează alocațiile. Câți bani vor primi elevii în 2024

Ministrul Muncii anunță că alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025

Simona Bucura Oprescu a precizat și noile sume care vor fi acordate după majorare, menționând că acest pas vine în sprijinul familiilor.

Articolul continuă după reclamă

„Și alocațiile vor crește din 2025 cu 10,4%, cu inflația. Asta înseamnă că după estimările colegilor noștri, pentru alocațiile copiilor care sunt peste doi ani vom avea, sper să nu greșesc, o creștere la 323 lei, dar și a celor care sunt sub doi ani, de asemenea, vom avea o creștere de 10,4%, vom ajunge la 700 și ceva de lei”, a declarat Simona Bucura Oprescu, potrivit Antena 3 CNN.

Ministrul muncii mai spune că toate aceste indemnizații trebuie să țină cont de rata inflației, așa cum s-a întâmplat și în luna ianuarie a anului 2023, când alocațiile au fost majorate cu aproximativ 13,8% procente: de la 256 de lei pe lună la 292 de lei pe lună pentru copiii peste doi ani şi pentru tinerii care urmează cursuri liceale şi profesionale şi de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani.

Prin OUG 126/2021 s-a stabilit că, „începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației”, potrivit surselor citate mai sus.

Citește și: Când intră pensia pe card în octombrie 2024. Anunțul făcut de Ministrul Muncii

Salariul minim va putea crește de la 1 ianuarie 2025

În urma unui proiect legislativ care a trecut deja de Senat și a fost trimis la Camera Deputaților, salariul minim brut pe economie s-ar putea majora începând cu data 1 ianuarie 2025.

Proiectul de lege ce vizează introducerea salariului minim european a fost adoptat de Senat în data de 7 octombrie 2024, acesta trecând cu un număr de 90 de voturi „pentru”. Decizia a survenit ca urmare a noii directive UE privind salariile minime adecvate în Uniune.

Astfel, salariul minim brut va putea ajunge la suma de cel puțin 4 100 de lei din luna ianuarie a anului următor, fapt care înseamnă că angajații vor primi suma minimă de 2 450 de lei net.

În prezent, venitul minim din România este de 2 363 de lei, fapt care, printr-un simplu calcul matematic, reprezintă o creștere de doar 87 de lei.

Deși creșterea este una destul de mică, oficialii consideră că este un pas înainte pe care cetățenii ar trebui să îl aprecieze.

De asemenea, specialiștii spun că veniturile salariale vor putea fi actualizate anual în funcție de puterea de cumpărare și de nivelul general al salariilor, notează Libertatea.

Rezultate Loto 10 octombrie 2024. Report la Loto 6/49 de peste 7,26 milioane de euro. Ce premii sunt în joc pentru dumin... De ce s-a surpat strada din sectorul 6, București. Un copil a fost la un pas de tragedie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 10 octombrie. Laura a răspuns greșit la o întrebare din sport! Ce sumă a câștigat
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 10 octombrie. Laura a răspuns greșit la o întrebare din sport! Ce sumă a câștigat Joi, 10.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x