Antena Căutare

Când intră pensia pe card în octombrie 2024. Anunțul făcut de Ministrul Muncii

Ministerul Muncii anunță ziua când intră pensia pe card în octombrie. De asemenea, o categorie de pensionari primește bani în plus.

Galerie
Când intră pensia pe card în octombrie 2024. Anunțul făcut de Ministrul Muncii | Hepta

Ministrul Muncii a făcut confirmarea oficială. Pensiile aferente lunii octombrie vor fi virate în avans, vineri, 11 octombrie 2024, pentru toți pensionarii care primesc banii în conturi bancare. Iată care seniori primesc 100 de lei în plus!

Citește și: Cine sunt pensionarii care pot solicita recalcularea pensiei în fiecare an. Care sunt condițiile impuse

Ministerul Muncii anunță ziua când intră pensia pe card în octombrie

Casa de Pensii a stabilit că, în mod normal, pensiile pe card trebuie să fie virate până la data de 12 a fiecărei luni. Cu toate acestea, pentru luna octombrie 2024, zilele de 12 și 13 sunt zile nelucrătoare, fiind weekend. Astfel, plata se va face vineri, 11 octombrie, pentru a evita întârzierea.

Articolul continuă după reclamă

„Pensionarii vor primi mai devreme pensiile în conturi bancare. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale informează că pensiile aferente lunii octombrie vor fi virate în avans, vineri, 11 octombrie 2024, pentru toți pensionarii care primesc banii în conturi bancare.

Această măsură vizează peste 2,6 milioane de pensionari, potrivit datelor Casei Naționale de Pensii Publice”, a transmis Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pe pagina personală de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Categoria de pensionari care primește 100 de lei în plus

Pensia pe luna octombrie 2024 mai vine cu o veste bună. Pensionarii care au pensie mai mare de 2.000 de lei vor primi bani în plus. Acest lucru se datorează creșterii pragului de impozitare, o măsură anunțată anterior de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, potrivit newsweek.ro.

Astfel, pensionarii care au pensie sub 3.000 de lei nu mai plătesc impozit. Până luna aceasta doar cei care aveau pensie mai mică de 2.000 de lei nu plăteau impozit.

Formula de impozitare a pensiei este, de la 1 octombrie 2024: 10% din valoarea pensiei din care se scade pragul de 3.000 de lei, mai transmite sursa citată mai sus.

Cum calculezi ce impozit pe pensie plătești

  • 3.500 lei pensie, impozitul este de 50 lei,
  • 5.000 lei pensie, impozitul este 200 lei.
  • 5.500 lei pensie, impozitul este 250 lei.
  • 6.000 lei pensie, impozitul este 300 lei.
  • 6.500 penise, impozitul este 350 lei
  • 7.000 lei pensie, impozitul este 400 de lei.

În medie, pensionarii iau cu 100 de lei în plus la pensie.

Formula de calcul a pensiei de la 1 septembrie 2024

  • VPR (valoare punct de referință) X număr puncte.
  • Punctele: puncte contributivitate + puncte stabilitate + puncte necontributive.
  • Punctele de necontributivitate: armată, șomaj sau facultate (0,25 puncte de fiecare an).
  • Puncte contributivitate - contribuția.

Puncte de stabilitate:

  • - 0,50 puncte/an, pentru anii 26 - 30 în muncă
  • 0,75 puncte/an, pentru anii 31 - 35,

Citește și: Ce pensie primește acum Nadia Comăneci după recalculare. Ar încasa mai mult decât Ion Țiriac

Salariul minim va putea crește de la 1 ianuarie 2025. Câți bani ar încasa românii în plus... Șerpi, canguri, alpacale și alte animale exotice au fost descoperite în mai multe locuințe din Iași. Garda de Mediu a in...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 octombrie. Gabriela și Vladimir au câștigat premiul cel mare de 50.000 de lei și o vacanță în Peru
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 octombrie. Gabriela și Vladimir au câștigat premiul cel mare de 50.000 de lei și o vacanță în Peru Miercuri, 09.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x