Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Alertă în Argeș! Pitești și alte 11 localităţi, în carantină, de luni, după explozia de infectări cu Covid-19

România intră, treptat, în carantină. Alte 12 localităţi din județul Argeș ar putea fi închise de luni, după explozia de infectări cu Covid-19. Printre ele, municipiul Pitești și Mioveni.

Alte 12 localităţi din Argeș în carantină, de luni, după explozia de infectări cu Covid-19

argeșeanul.ro

Prefectura Argeş a anunţat, miercuri, că 12 localităţi sunt monitorizate după creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus, fiind dispuse măsuri suplimentare. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş va decide luni eventuala carantinare a unor zone.

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş, întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, a hotărât aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare, cu aplicabilitate imediată, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. 12 localităţi din Argeş sunt monitorizate atent, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de îmbolnăviri, urmând să se decidă luni, 27.07.2020, eventuale măsuri de carantinare zonală. Conducerea CJSU Argeş face apel la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă pentru aplicarea cu maximă exigenţă a măsurilor stabilite de lege”, a transmis, miercuri, Prefectura Argeş.

România a depășit 1.000 de cazuri de COVID-19. Ce spune ministrul Sănătății despre revenirea la starea de urgență: ”Trăim un moment dificil. Stăm și strigăm că am ajuns ciuma Europei?”

În acelaşi timp, conducerea CJSU Argeş face apel la argeşeni să respecte măsurile de prevenire (portul măştii în spaţiile închise, igiena mâinilor, păstrarea distanţei fizice) pentru a împiedica răspândirea virusului şi pentru a se evita carantinarea zonală.

Localitățile din județul Argeș care ar putea intra în izolare de luni

Localităţile aflate în prezent în evaluare sunt: Piteşti, Mioveni, Ştefăneşti, Costeşti, Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti.

Recomandari