Căutare Live

Alte 18 cazuri de pestă porcină, confirmate în judeţul Prahova

Analizele de laborator au confirmat 18 noi cazuri de pestă porcină africană (PPA) la mistreţi găsiţi morţi sau împuşcaţi pe raza judeţului Prahova. Autorităţile au convocat extraordinară Centrul local de combatere a bolilor pentru a dispune măsurile specifice în astfel de cazuri.

Potrivit unei informări făcute publice de Prefectura Prahova, noile cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate la mistreţi de pe fonduri de vânătoare unde anterior fuseseră depistaţi porci morţi şi în cazul cărora analizele arătaseră că PPA a fost cauza decesului.

Astfel, nouă dintre decesele provocate de PPA au fost confirmate pe fondul de vânătoare Bratia, alte patru la mistreţi de pe fondul de vânătoare Malu Roşu iar trei cazuri au fost confirmate pe fondul de vânătoare Măgureni.

De asemenea, boala a fost depistată şi la un mistreţ găsit mort pe fondul de vânătoare Lapoş, dar şi la un mistreţ împuşcat de vânători pe fondul de la Măneşti.

Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 243 de localităţi din 24 de judeţe, cu un număr de 530 de focare (dintre care 5 focare în exploataţii comerciale şi 2 focare în exploataţii de tip A). În 11 judeţe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreţi.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost eliminaţi 577.307 porci afectaţi de boală şi au fost diagnosticate 3.011 de cazuri la mistreţi.

Sursa : news.ro

Copilul de patru ani de la Pitești a murit din cauza anesteziei: ”Cocktailul de medicamente i-a provocat un stop cardio-... Mureş: Cinci persoane pe numele cărora autorităţile din Austria au emis mandate de arestare, reţinute...
Parteneri
Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi. Ce sfaturi oferă specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x