Antena Căutare

Ambrozia, coșmarul a milioane de români! Amenzi uriașe date de oamenii legii după ce mulți proprietari au refuzat să-și defrișeze buruienile

Războiul timişorenilor cu ambrozia e în plină desfăşurare! Mai ales că planta la care sunt alergici 15 la sută dintre români continuă să trimită oamenii la camerele de gardă. Problema cea mai mare este că, deşi autorităţile îi amendează pe bandă rulantă, proprietarii de terenuri pline de buruieni nu pot fi convinşi să le defrişeze. 

Războiul timişorenilor cu ambrozia e în plină desfăşurare! Mai ales că planta la care sunt alergici 15 la sută dintre români continuă să trimită oamenii la camerele de gardă. Problema cea mai mare este că, deşi autorităţile îi amendează pe bandă rulantă, proprietarii de terenuri pline de buruieni nu pot fi convinşi să le defrişeze.


În fiecare an odată cu încălzirea vremii apare această plantă, ambrozia. Este un coșmar pentru alergici. Indiferent de tratamentul pe care îl iau pentru a mai ameliora simptomele, aceștia au de suferit. Nasul curge neîncetat că atunci când ești răcit, iar ochii lăcrimează abundent. Ba mai mult, unii au probleme de respirație. Legea îi obligă pe proprietarii de terenuri să taie plantă. Doar la Timișoara au fost date amenzi de peste o sută de mii de lei de la începutul anului. 30 de deținători de astfel de terenuri au ignorat avertismentele. Din fericire, un grup de cercetători din Timișoara sunt pe cale să găsească leacul alergiei la ambrozie, printr un vaccin. Lucrează la tratament împreună cu specialiști din Viena. Proiectul costă douămilioane de euro. Până atunci însă persoanele alergice la ambrozie nu pot decât să se bucure că vine toamna.

Sancțiuni de peste 130.000 lei aplicate de polițiștii locali celor care nu-și cosesc terenurile pentru a preveni apariția ambroziei

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în aceste zile acțiunile pentru identificarea și luarea măsurilor legale în cazul proprietarilor de terenuri de pe raza municipiului Timișoara care nu și-au întreținut terenurile deținute, nu le-au cosit de buruieni pentru a preveni apariția plantelor alergene. După cum se știe deja, una din aceste plante, ambrozia, produce efecte asupra stării de sănătate a populației, fiind semnalate tot mai multe cazuri de alergii în această perioadă a anului, când planta înflorește. În acest sens, an de an, polițiștii locali au luată măsuri pentru sancționare a celor care dețin terenuri și nu le întrețin, pe lângă sancțiuni fiind aplicate și somații cu termene imediate de cosire a buruienilor.

Astfel, anul acesta, polițiștii locali au aplicat în total un număr de 122 sancțiuni contravenționale pe această linie, în valoare de 133.000 lei, urmând ca în aceste zile să se ia măsurile legale în cazul altor 30 de proprietari identificați în urma procedurilor efectuate sau în cazul cărora au expirat termenele din somațiile aplicate, nefiind luate măsurile de cosire a buruienilor.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou că potrivit HCL 371/2007 modificată, persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora.

De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă, Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi între 1500 și 2500 lei. Pe lângă sancțiuni, cei care nu își întrețin terenurile riscă să fie supuși supraimpozitării, conform HCL 266/2016 modificată și completată.

Măsuri RADICALE la punctele de trecere a frontierei de est! Produsele alimentare sunt confiscate şi distruse chiar sub o... PANICĂ în Capitală! O femeie a fost accidentată de un tir în zona Doamna Ghica. Traficul este restricționat în zonă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x