Antena Căutare

Amenda de pana la 5.000 lei pentru picnic! Vezi in ce conditii!

Deputatii au adoptat un proiect de lege ce interzice organizarea picnicurilor in alte zone decat cele special amenajate, dotate cu facilitati si utilitati. Amenda pentru nerespectarea prevederilor va fi cuprinsa intre 100 si 5.000 de lei.

Conform proiectului de lege, picnicul este "orice activitate de recreere desfasurata in zone de afluenta publica consacrate, pe domeniul public sau privat al statului si/sau al unitatilor administrativ- teritoriale, de una sau mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente, precum si dupa caz aprinderea sau nu a focului".

Persoanele care vor merge la picnic nu vor avea voie sa spele obiectele folosite in apele din vecinatatea zonei speciale amenajate, nu vor avea voie sa hraneasca animalele salbatice, sa distruga plantele, sa posteze semne sau mesaje.

De asemenea, cei care participa la picnic vor trebui sa pastreze linistea si sa nu deranjeze comunitatile locale, sa arunce deseurile doar in locurile special amenajate, sa aprinda focul doar in locurile special amenajate si sa-l supravegheze permanent, sa lase locul curat si nealterat, sa nu arunce tigari sau chibrituri aprinse in alte locuri decat cele special amenajate si sa respecte bunele moravuri.

Foto: Intactimages

VIDEO! Aparat medical de un milion de euro, nefolosit din cauza limbii engleze... Incendiu la un camin dezafectat din zona liceului "Mircea Eliade". Un barbat a suferit arsuri grave...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x