Antena Căutare

Se dublează amenda! Peste 31.000 de români au fost sancționați deja pentru apelurile false la 112. „Un apel fals poate împiedica poliţistul sa intervină la o crimă”

Peste 31.000 de români au fost amendaţi în decursul acestui an pentru apeluri false la numărul de urgență, 112, susţine Florin Roman, liderul deputaţilor Partidului Național Liberal, care propune dublarea amenzilor.

Se dublează amenda! Peste 31.000 de români au fost sancționați deja pentru apelurile false la 112. „Un apel fals poate împiedica poliţistul sa intervină la o crimă”
Se dublează amenda pentru persoanele care suna la 112, în zadar

Liderul deputaților PNL susține faptul că de la începutul anului 2019, au fost date peste 31.200 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a apelurilor false la numărul de urgență 112.

În total, valoarea amenzilor a depăsit 6.2 milioane de lei.

„Este răspunsul oficial al noului ministru de Interne, Marcel Vela, la o interpelare pe care i-am adresat-o. Regretabil este faptul ca un număr atât de mare de persoane nu conştientizează ca un apel fals la 112 poate împiedica poliţistul sa intervină la o crima, sau medicul la un caz de salvare a unei vieţi. Pentru tineri teribilişti, apelarea falsă la 112 a devenit o <joacă>, iar fenomenul capătă proporţii îngrijorătoare”, susţine Florin Roman.

Deputatul a depus un amendament prin care propune dublarea amenzilor pentru cei care dau apeluri false sau abuzive la numărul de urgență, 112.

Necesitatea competențelor digitale la locul de muncă în 2020... Alertă meteo! Vremea rece pune stăpânire pe România! Care sunt zonele afectate de ninsori, polei și vânt puternic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x