Live acum
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Ameninţarea unui al doilea val al pandemiei de Covid-19 ''este reală'' și va veni după perioada concediilor

Ameninţarea unui al doilea val este reală și poate "lovi" după perioada concediilor estivale. Avertismentul vine din partea Ministrului Sănătății din Germania, care atrage atenția că se poate evita apariția unui nou val cu condiția ca oamenii să rămână vigilenți.

Ameninţarea unui al doilea val al pandemiei de Covid-19 ''este reală''

Profimedia Images

Germania poate preveni un al doilea val de cazuri de infectare cu noul coronavirus în toamnă dacă oamenii rămân vigilenţi, în special în perioada sezonului de concedii estivale, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, adăugând că "ameninţarea este reală".

Citește și:

Noi state din Europa au închis granițele pentru români. Restricții de călătorie în 20 țări europene, dintre care 14 din UE

Spahn a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că este important ca cetăţenii să rămână vigilenţi în timpul călătoriilor în străinătate şi s-a arătat îngrijorat de imaginile care prezintă turişti germani petrecând în Mallorca în weekend şi ignorând regulile de distanţare fizică.

Ministrul Sănătății din Germania avertizează asupra unui al doilea val al pandemiei

"Am înţeles nerăbdarea, dar acolo unde sunt petreceri, riscul de infectare este deosebit de mare", a spus ministrul. "Ameninţarea unui al doilea val este reală", a spus Spahn, care se teme mai ales de o creştere a numărului de cazuri noi în Germania la revenirea turiştilor din vacanţe şi concedii.

"De aceea, trebuie să încercăm, în special acum în sezonul de concedii, să prevenim infecţiile. Nu trebuie să ne aşteptăm în mod automat la un al doilea val în toamnă şi iarnă. Împreună, ca societate, putem preveni acest lucru, aşa cum am mai făcut-o înainte: întrerupând valul şi ţinând pandemia sub control", a precizat Jens Spahn.

Citește și: A murit încercând să arate că nu există COVID. S-a expus voit unui risc imens și a pierdut: „Cred că am făcut o greşeală. Am crezut că e o farsă”

Ministrul a adăugat că peste 15,5 milioane de utilizatori şi-au instalat aplicaţia de avertizare pentru coronavirus din Germania şi că 500.000 de persoane au fost testate pentru COVID-19 săptămâna trecută, cel mai mare număr de la începutul crizei.

Germania a contabilizat luni un total de 198.963 de cazuri oficiale de infecţii cu noul coronavirus (+159 în 24 de ore) şi 9.064 de decese (+1), conform Institutului Robert Koch.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro