Antena Căutare

Atenție! Aceste persoane riscă amenzi de cinci ori mai mari dacă încalcă legea! Anunțul făcut de autorități

Anul 2019 aduce vești proaste pentru cadrele medicale, întrucât persoanele care încalcă legea riscă să plătească amenzi de până la cinci ori mai mari. 

Anul 2019 aduce vești proaste pentru cadrele medicale, întrucât persoanele care încalcă legea riscă să plătească amenzi de până la cinci ori mai mari.

Ordinul ce prevede cuantumul sancțiunilor pecuniare va fi modificat la propunerea ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care a declarat că în ciuda faptului că salariile persoanlului medical au crescut considerabil în ultima perioadă, amenzile au rămas la nivelul anului 2011.

Totul a pornit de la cazul Maternității Giulești, acolo unde mai mulți copii au fost infectați cu stafilocolul auriu. Ministerul Sănătății a amendat mai multe cadre medicale cu sume derizorii în comparație cu veniturile lor. “Acest lucru (n.r. – amendarea cadrelor medicale de la Maternitatea Giulești) ne-a fãcut sã regândim ordinul de amenzi, prin urmare vom modifică Ordinul 37 din 2011 prin care se stabilește cuantumul amenzilor. Am luat decizia să propunem majorarea acestor amenzi. (…) Asistență șefã de la Neonatologie, de exemplu, a primit o amendã de 1.000 de lei pentru nerespectarea standardelor specifice de lucru, cuantumul acestei amenzi va fi la 5.000 de lei. Măsurile vor fi drastice. Amenzile sunt din 2011 este cazul să le actualizăm”, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Decizia urmează să fie stabilită la începutul anului 2019. În ultimii ani, spitalele vasluiene au fost zguduite de mai multe scandaluri care au avut în prim-plan personalul medical. Amintim aici cazul asistentelor și infirmierelor de la SJU Vaslui, care în 2016 au aruncat la containerul de deșeuri biologice un sac în care se află un făt mort. Acestea și-au justificat neatenția, afirmând că au confundat fătul cu gunoi.

Mii de nereguli identificate de pompieri înaintea sărbătorilor! ISGU avertizează populația:,, Se recomandă supravegherea... Românii primesc bani! Ce trebuie să faci ca să primești sume importante...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x