Antena Căutare

Mii de nereguli identificate de pompieri înaintea sărbătorilor! ISGU avertizează populația:,, Se recomandă supravegherea permanentă a..."

Pentru că anul 2018 a fost un an plin de incendii și catastrofe, în prag de sărbători IGSU anunță că peste 5000 de pompieri vor acționa zilnic în țară  pe perioada sărbătorilor.

Mobilizare în forță în perioada sărbătorilor! Peste 5000 de pompieri vor acționa zilnic în țară pentru a evita tragediile! În urma celor 1.564 controale, ofiţerii de la Prevenire au constatat peste 4.300 deficienţe care ar fi putut conduce la producerea unor situații de urgență și peste 100 de spații care funcționau fără autorizație! Ce ne sfătuiesc pompierii pentru a preveni accidente și incedii grave

Pentru a evita o tragedie înainte se sărbători, pompierii au fost precauți și au verificat toate locațile supraaglomerate în care se vor organiza mese festive, tabere de copii, spații de cazare și biserici. Rezultatele sunt dezastruoase. Ce ne sfătuiesc pompierii

Pentru că anul 2018 a fost un an plin de incendii și catastrofe, în prag de sărbători IGSU anunță că peste 5000 de pompieri vor acționa zilnic în țară pe perioada sărbătorilor.
Aceștia fac niște recomandări extrem de importante și de luat aminte pentru toți cetățenii: toată lumea trebuie să aibă grijă la coșurile de fum și să nu aprindă artificii sau foc în brad sau lângă brad.

Pentru a evita o tragedie înainte se sărbători, pompierii au fost precauți și au verificat toate locațile supraaglomerate în care se vor organiza mese festive, tabere de copii, spații de cazare și biserici. Rezultatele sunt dezastruoase. Ce ne recomandă pompierii


În urma celor 1.564 controale, ofiţerii de la Prevenire au constatat peste 4.300 deficienţe care ar fi putut conduce la producerea unor situații de urgență, o mare parte dintre acestea fiind înlăturate operativ chiar pe timpul controalelor, spune libertatea.

187 de spații funcționau fără autorizație de securitate la incendiu

Totodată, pompierii au identificat şi 187 de spații care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Pentru nerespectarea normelor de securitate la incendiu, au fost aplicate 567 amenzi, în valoare de 1.776.000 de lei. Pentru urgenţele medicale, pe teren vor fi 414 echipaje SMURD, 42 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) și 114 echipaje de descarcerare. De asemenea, în minivacanța de Crăciun, echipaje operative de pompieri și paramedici vor fi dislocate în apropierea lăcașurilor de cult, unde se desfășoară slujbe religioase.

Cele mai multe incedii izbucnesc din cauza coșurilor de fum necurățate

Din statisticile pompierilor rezultă că incendiile din locuințe au ca și motiv coșurile de fum necurățate, istalațiile electrice improvizate sau aftermarket, precum și alte mijloace de încălzire lăsate nesupravegheate.
Pentru a evita situațiile neplăcute până la accidente extrem de grave, pompierii ne recomandă să avem grijă unde instalăm bradul de Crăciu pentru a nu se afla alături d eo sursă de căldură.
Totodată, pompierii recomandă părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase.
Sursă:libertatea.ro

Voucherele „Rabla pentru electrocasnice”, acordate pe bandă rulantă! Câți bani au mai rămas în program... Atenție! Aceste persoane riscă amenzi de cinci ori mai mari dacă încalcă legea! Anunțul făcut de autorități...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x