Antena Căutare

Programul „cornul, laptele și fructul” întârzie să apară în multe școli. Află când vor primi elevii produsele

An scolar 2018-2019. Programul „cornul, laptele si fructul” se lasa asteptat de catre elevii din mai multe judete. Scoala a iceput de mai bine de o saptamana, iar elevii n-au primit pana acum niciun produs. Afla cand vor primi elevii cornul, laptele si fructul.

An școlar 2018-2019. Programul „cornul, laptele și fructul” se lasă așteptat de către elevii din mai multe județe. Scoala a îceput de mai bine de o săptămână, iar elevii n-au primit până acum niciun produs. Află când vor primi elevii cornul, laptele și fructul.

Programul va funcționa astfel: luni, marți și miercuri, copiii vor primi lapte sau produse lactate, joi și vineri vor primi fructe, iar în fiecare zi din cursul săptămânii, elevii vor primi produse de panificație.

Buget 2018-2019 pentru programul „cornul, laptele și fructu”

În 12 iulie 2018, în ședința de Guvern, a fost aprobată o Hotărâre care stabilește bugetul de implementare a Programului “Cornul şi Laptele”, pentru anul școlar 2018-2019 prin care se modifică și se completează Hotărârea de Guvern nr. 640/2017.

Astfel, în anul școlar 2018-2019 se alocă de la bugetul național Programului pentru școli al României suma de 571.988.000 lei care se utilizează după cum urmează:
– 205.019 000 lei pentru acordarea gratuită de produse de panificație, exclusiv din bugetul național;
– 192.219.000 lei pentru acordarea gratuită de lapte de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf și 43.689.000 lei pentru derularea măsurilor educative;
– 87.372.000 lei pentru acordarea gratuită de fructe și legume și 43.689.000 lei pentru derularea măsurilor educative aferente.

În anul școlar 2018-2019, conform datelor comunicate de Ministerul Educației Naționale, Programul pentru școli al României se va adresa unui număr estimativ de 2.184.462 preșcolari din grădinițele de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate cu program normal de 4 ore și elevi din învățământul primar și gimnazial de stat și privat autorizat/acreditat.

Când vor primi elevii cornul, laptele și fructul?

Bună întrebare! O întrebare pe care eleviii și părinții din mai multe județe și-o tot pun de când a început noul an școlar.

Directorul economic al CJ Vaslui, Aurel Anton, a declarat: ”Noi discutăm cu furnizorii de lapte, fructe și produse de panificație din anul trecut și, din a doua săptămână a lunii octombrie, vom începe să dăm pachetul. Am primit banii de la Guvern pentru acest program. Este vorba despre fonduri alocate pentru cele două semestre ale anului școlar, care se derulează din septembrie 2018 până în iunie 2019”

Și în județul Sibiu, elevii mai au de așteptat. Data de 12 octombrie, ora 15, este termenul limită până la care operatorii economici care sunt interesați să distribuie produse lactate, de panificație și de fructe pentru preșcolarii și elevii din județul Sibiu își pot depune oferta în SICAP (Sistemul Informatic Colaborativ pentru Achiziții Publice). Însă, termenul ar putea fi prelungit dacă licitația va fi contestată de vreunul dintre cei interesați.

În Arad cel puțin pentru următoarea lună, dacă nu și mai mult, școlarii arădeni vor fi privați de laptele, cornul și fructele pe care ar fi trebuit să le primească, chiar din prima zi a noului an școlar. Cum de s-a ajuns în această situație? Ei bine, Consiliul Județean a așteptat rectificarea bugetară pentru a putea face licitația, iar rectificarea a venit abia acum.

Surse: estnews.ro, aradon.ro, tribuna.ro, artaalba.ro

Bursă socială elevi 2018. Cine o primește, câți bani, termen limită depunere dosar anul școlar 2018-2019... TRAGEDIE IMENSĂ în Constanța! Un copil de patru ani a murit lovit de o mașină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x