Antena Căutare

ANAF anunță noi reguli. Ce se va întâmpla din 11 ianuarie

Din data de 11 ianuarie 2021 ANAF anunță reguli noi pentru toți deținătorii de conturi bancare.

Masina de ANAF
Din data de 11 ianuarie 2021 ANAF anunță reguli noi pentru toți deținătorii de conturi bancare | Hepta

Începând de azi, ANAF are acces la toate conturile bancare ale populației sau ale companiilor pentru a observa în amănunt de unde provin sumele de bani și cine sunt beneficiarii reali ai acestora, conform Mediafax.

ANAF obligă băncile și instituțiile care au conturi financiare pentru companii sau persoane fizice să trimită către ei toate informațiile legate de sumele de bani care intră sau ies din conturile bancare ale populației sau ale firmelor.

Citește și: Românii scapă de statul la coadă, la ANAF! Ce schimbare uriașă intră în vigoare

Din 11 ianuarie ANAF va avea acces la toate conturile bancare

O nouă legislație intră în vigoare de azi. Aceasta intițiativă a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) fost luată pentru a combate și a prevenii acțiunea numită "spălarea de bani" de pe teritoriul Românei.

Citește și: ANAF, veste uriașă despre impozitele românilor! Ce trebuie să afli

„România risca infringementul, risca să fie sancţionată prin netraspunerea în legislaţia naţională a modificărilor aduse în 2018 unei directive europene din 2015 privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor şi finanţării terorismului. Chiar avem un proces pe rol la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene din transpunerea în legislaţia europeană a acestor directive. Băncile din România erau oricum obligate să ceară sursă fondurilor pentru fiecare tranzacţie mai mare sau suspectă, să actualizeze datele personale ale clienţilor şi să ceară beneficiarul real al fondurilor. Acum toate aceste date sunt centralizate la ANAF, într-un registru central electronic”, a fost explicația lui Irina Chiţu, care este de meserie analist financiar, conform sursei citate.

Rezultate trageri Loto 10 ianuarie 2021. Numerele extrase la 6/49, Joker și 5/40 duminică de Loteria Română... Raed Arafat s-a vaccinat anti-Covid: „Foarte uşor a fost. Nu am recomanda oamenilor să se vaccineze, dacă noi nu ne-am v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x