Antena Căutare

Ancheta in cazul prabusirii MIG-ului. A fost gasita cutia neagra

Ancheta militara in plina desfasurare langa baza aeriana Campia Turzii, din judetul Cluj. Doi piloti militari au murit, in timp ce efectuau un zbor de cercetare meteo. Tragedia a avut loc in apropierea comunei Calarasi din judetul Cluj. Pilotii au reusit sa-i salveze pe localnici cu pretul vietii lor. Cei doi nu s-au catapultat pentru ca avionul sa treaca de casele oamenilor, sustin surse militare.

Cauzele accidentului aviatic inca nu sunt cunoscute. S-ar putea ca la finalul anchetei sa aflam din nou ca cei doi piloti nu au avut nicio sansa sa scape cu viata dintr-un avion care ar fi trebuit sa iasa de mult la pensie.


In ultimii 20 de ani s-au prabusit jumatate din MIG-urile pe care le avem. 17 la numar. Restul oricum vor fi scoase de pe piste, la anul desi inca nu am apucat sa cumparam altele. Aeronavele au fost construite in intre anii 1958 - 1985 si ar trebui scoase din uz pana in 2012.

A fost o noapte grea pentru anchetatori. Au lucrat la lumina reflectoarelor. Unii au adunat ramasitele celor doi piloti imprastiate pe campul mortii.

Accidentul este investigat de o comisie a Ministerului Apararii Nationale. Potrivit purtatorului de cuvant al MApN, Constantin Spanu, a fost sesizat Parchetul Militar, iar toate zborurile cu acest tip de avion au fost sistate.


Potrivit surselor citate, pe langă cutia neagra au fost descoperite si fragmente umane ale celor doi piloti decedati in urma accidentului aviatic.

La unitatea militara, nimeni nu vrea sa dea nici o declaratie deocamdata. Totul se petrece in cel mai mare secret. Reprezentantii presei au fost tinuti la peste 200 de metri distanta de locul impactului.

Fonduri publice date pe spranceana... Animatoare moarta pe scena de Halloween...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x