Antena Căutare

Anchetă la Spitalul Sfânta Maria din Capitală după ce o pacientă a fost arsă pe toată faţa de un aparat

Anchetă la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti, după ce o femeie de 81 de ani a ieşit dintr-o operaţie banală cu arsuri pe toată faţa. O defecţiune la aparatul de cauterizat i-ar fi provocat rănile. În timp ce reprezentanţii spitalului consideră incidentul drept unul minor, noul ministru al Sănătăţii anunţă că va trimite o echipă de control pentru a afla ce s-a întâmplat.

Pe 1 noiembrie, bătrâna a mers la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti pentru cauterizarea unei tumori la nas. Însă în timpul operaţiei, un aparat a produs o flamă lângă un tub de oxigen pornit. Într-o fracţiune de secundă, faţa pacientei a fost arsă!

Noul ministru al Sănătății anunţă că va trimite o echipă de control pentru a ancheta cazul şi dă de înţeles că spitalul că ar fi încercat să muşamalizeze cazul.

Cineva din echipa minsiterului va face o vizita acolo. Am vazut ca un aparat a explodat provocand arsuri grave pacientei. Este tendinta asta de a ascunde mizeria sub pres. Ne suparam pe cei acre trag semnale de alarma in loc sa cautam solutii.

Somaţi de ministru să dea explicaţii, reprezentanţii spitalului au revenit cu un al doilea comunciat de presă în care spun că viaţa pacinetei nu a fost pusă nicio clipă în pericol, că evoluţia ei este foarte bună şi că rănile se vor vindeca complet într-o săptămână. Mai mult, acelaşi comunicat citează şi un punct de vedere al rudelor de gradul I care spun că nu au ce să le reproşeze medicilor şi că apreciază grija cu care femeia este tratată.

În comunicatul de presă au fost speficicate următoarele: „În legătură cu incidentul produs săptămâna trecută, la Spitalul Clinic Sfânta Maria, facem următoarele precizări: Dezmințim ferm toate informațiile apărute, potrivit cărora, la Spitalul Sfânta Maria a avut loc un incident care ar fi pus în pericol viața unei paciente.

Operația realizată, de extirpare a unei tumori din nara pacientei, a fost una minim invazivă. Incidentul produs în timpul operației a generat o arsură foarte mică, tratată imediat de medici și care este în curs de vindecare. Concret, suprafața afectată, în momentul incidentului, este vindecată 80%.

Pacienta se află în convalescență, cu evoluție favorabilă a bolii de bază pentru care a fost operată, urmând ca săptămâna viitoare sa fie vindecată complet. Pacienta a fost consultată pentru o a doua opinie de un profesor universitar, specialist în chirurgie plastică și arsuri, care a confirmat diagnosticul și schema de tratament recomandate de echipa medicală a spitalului.

La cererea familiei pacientei, vă transmitem și următorul punct de vedere: "Apreciem în mod deosebit grija pe care medicul curant o are pentru mama noastră. Apreciem deplina disponibilitate a medicului și toate măsurile luate pentru sănătatea mamei noastre. Considerăm că situația medicală a fost mult exagerată mediatic, cu termenii folosiți, precum "incendiu în sala de operație" sau "arsuri grave" pentru a descrie o arsură aproape vindecată, la nici o săptămână de la incident. Noi, tutorii legali ai pacientei, nu am dorit și nu dorim nicio incriminare pentru acest incident intraoperator, care a fost foarte bine gestionat. Orice informație primită sau difuzată în afara cadrului legal de reprezentare o considerăm falsă. Considerăm că o parte a media exploatează exagerat, fals și neadevărat această situație".

Alegeri prezidențiale 2019. Românii încep să iasă la vot! Ce trebuie să știe cetățenii din străinătate... Scandal între două grupuri de persoane în Sibiu. Un tânăr de 26 de ani a fost rănit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x