Căutare Live

„Școala nu este o corvoadă”. Reacția Ecaterinei Andronescu, după ce o elevă a scris la simulare ce nemulțumiri are legate de învățământul românesc

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a vorbit despre protestul elevei de 17 ani care, în loc să rezolve subiectele la simularea examenului de Bacalaureat, și-a expus nemulțumirile legate de sistemul de învățământ din România.  

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a vorbit despre protestul elevei de 17 ani care, în loc să rezolve subiectele la simularea examenului de Bacalaureat, și-a expus nemulțumirile legate de sistemul de învățământ din România.

Andreea Alexandra Varga, elevă în clasa a XI-a, a devenit cunoscută după mesajul lăsat la simularea examenului de Bacalaureat. Adolescenta a scris, între altele, că nu mai vrea modificări ale programei în timpul anului școlar şi că școala trebuie să îi dezvolte mai mult decât competitivitatea.

Ecaterina Andronescu a spus că îi dă dreptate elevei într-o bună parte din lucrarea ei.

„Am citit lucrarea elevei din Satu Mare, evident că nu pot să nu-i dau dreptate într-o bună parte din această lucrare. Nu-i dau dreptate acolo unde cei care se află la această vârstă, supăraţi pe ce îi nemulţumeşte nu înţeleg că această perioadă e singura din viaţa oricăruia dintre noi pe care putem să o dedicăm formării noastre. Acum se pot ocupa numai de ei, de achiziţiile în cunoaştere care îi ajută să devină personalităţi adulte mature. Şcoala nu e o corvoadă, e un loc unde adolescentul exersează să devină adultul de mâine şi trebuie să fie sprijinit", a spus Ecaterina Andronescu, la Digi24.

Ministrul Educației a precizat că lucrurile nu pot fi schimbate „peste noapte" şi i-a adresat fetei invitaţia să citească documentul cu propunerile pentru sistemul de învăţământ: „O rog să fie parte din procesul de schimbare. Cu mare drag m-aş întâlni cu ea".

În ceea ce priveşte notarea cu 1 a lucrării, Ecaterina Andronescu a motivat că profesorul avea un barem pe care face notarea şi că lucrarea nu mai respecta baremul.

„Nota de la simulare nu e obligatoriu să fie trecută în catalog decât dacă ea sau părinţii ei doresc asta", a precizat Andronescu.

„După cum a scris scrisoarea, e un copil inteligent, dar revolta aceasta e într-un fel fără subiect, pentru că acum nu putem schimba lucrurile în timpul jocului, în timpul anului şcolar nu putem anula nici simulările, nici examenele anunţate la începutul anului şcolar. Propunerile cu care venim acum sunt propuneri pentru viitor pe care le amendăm ca să fie acceptate şi compatibile cu cei care urmează să le aplice", a mai spus Ecaterina Andronescu.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Elevii din România vor face cei mai mulți ani de școală din toată Europa. Cât durează învățământul obligatoriu în UE...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri