Angajații din școli vor primi mai mulți bani la salariu! Legea care prevede spor de suprasolicitare neuropsihică a fost aprobată

 

Zeci de mii de români vor primi salarii mai mari în următoarea perioadă, întrucât Klaus Iohannis, președintele țării, a promulgat, joi, legea care prevede un sport de zece la sută la salariu pentru o mulțime de bugetari. 

Astfel, angajații din școli vor beneficia, în următoarea perioadă, de o majorare de slariu de zece la sută din venitul de bază pentru suprasolicitare neuropsihică. Este vorba despre personalul didactic sau nedidactic de conducere din unităţilor de învăţământ. 

Proiectul de modificare a legii salarizării, susţinut de toate partidele parlamentare, a fost promulgat joi de preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și: Noul salariu minim pentru cei cu facultate: 4576 lei. Firmele ar fi date peste cap de acest salt

Decretul de astăzi vizează Legea nr. 61/2019 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/2018 pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Este vizat personalul din învățământul universitar și preuniversitar, potrivit Capital. 

Citește și: Este oficial! Toți bugetarii vor primi bani mai mulți începând cu luna februarie!

Conform acestei legi, angajații vor beneficia de un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% la salariul de bază pentru personalul didactic de conducere din învățământul superior (rector, prorector, decan, prodecan și director de departament) și preuniversitar (inspector școlar general, adjunct, director casa corpului didactic, director de unitate de învățământ și director adjunct).facebook whatsapp twitter pinterest