Antena Căutare

ANI: Presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, si-a acordat ilegal contracte de 200.000 lei

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul in vederea cercetarii rectorului Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, prof. dr. Vasile Astarastoae, pentru conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, dupa ce acesta si-a atribuit lui si fiicei sale contracte de peste 200.000 lei.

UPDATE 11.40: Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof. dr. Vasile Astarastoae, s-a declarat socat de atitudinea Agentiei Nationale de Integritate, declarand ca a luat cunostinta de faptul ca ANI a transmis catre presa un comunicat prin care, "intr-un limbaj insinuant, ambiguu dar protectiv pentru agentie", ii sunt aduse acuzatii de conflict de interese si abuz in serviciu.

ANI a inceput evaluarea presedintelui Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae, inca de la sfarsitul lunii octombrie.

Lui Vasile Astarastoaie i se imputa ca, in calitatea sa de director al Institutului de Medicina Legala (IML) Iasi si rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa", a semnat zece contracte de munca, respectiv prestari servicii, in valoare totala de peste 200.000 de lei cu propria-i persoana, precum si cu fiica sa, Daniela Astarastoae, in cadrul derularii mai multor proiecte cu finantare europeana.

Vasile Astarastoae a fost numit pentru perioada 2008-2012 in functia de rector si, implicit, ordonator principal de credite al UMF "Grigore T. Popa".

ANI a stabilit ca, pana acum, Astarastoae a participat la implementarea a patru contracte cu finantare europeana, atat in calitate de reprezentant legal al universiatii, cat si de salariat.

Totodata, din 2001 si pana in prezent, Astarastoae ocupa functia de director al IML Iasi. Din aceasta postura, potrivit ANI, ieseanul a incheiat trei contracte de prestari servicii cu fiica sa si alte trei cu el insusi.

Agentia Nationala de Integritatea sesizat deja organele judiciare competente, iar Vasile Astarastoae risca sa fie condamnat pentru conflict de interese si abuz in serviciu.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Peste 80% dintre romani vor sa lucreze in strainatate... Vrajitoarele Vanessa si Melissa, eliberate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x