Antena Căutare

Peste 80% dintre romani vor sa lucreze in strainatate

Romanii si-au pierdut orice speranta in economia nationala. 8 din 10 vor sa mearga la munca in strainatate. Sunt convinsi ca acolo au mai multe sanse sa se realizeze profesional.

84 % dintre conationali sunt interesati de un loc de munca peste hotare. Ar pleca si maine daca ar gasi o oferta pe placul lor. Principalul motiv? Nivelul de trai scazut in Romania si lipsa unor perspective de viitor. La nivel mondial, procentul de migrare este semnificativ mai mic. Doar jumatate si-ar parasi tara de origine pentru a lucra printre straini.

Cei mai multi romani ar alege sa munceasca in Marea Britanie, Germania si Franta. 70 % dintre ei vor contracte pe o perioada determinata. Dar nu mai scurta de 5 ani.

Isi cauta oferte , in special, pe site-uri internationale de recrutare. 81% dintre romani sunt cu ochii pe astfel de site-uri.

Nu sunt descurajati de situatia economica din statele europene. Sau de faptul ca romanii care lucreaza deja peste hotare aduc tot mai putini bani in tara. In acest an, vor aduce circa 3,5 miliarde de euro. Jumatate din veniturile din 2008.

Sursa: Antena3

Foto: careers.maxupdates.tv

Exclusiv! Pestele din Lacul Baneasa, "pescuit" cu plasa... ANI: Presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, si-a acordat ilegal contracte de 200.000 lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x