Antena Căutare

ANM: Cod galben de ninsori si viscol, pana duminica seara la ora 20:00

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori, viscol si polei care vizeaza intreaga tara, incepand de vineri ora 10.00 pana duminica ora 20.00. In Oltenia, Muntenia si in sudul Banatului ninsori si intensificari ale vantului vor fi inca din cursul zilei de astazi, 2 februarie. Stratul de zapada va depasi 20 de centimetri.

Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari in sud si in sud-est, unde rafalele vor depasi 50...60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberand zapada.


Codul Portocaliu de ger care persista in continuare acopera 37 de judete din Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramures, Dobrogea si municipiul Bucuresti. In aceste regiuni, vremea se va mentine geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor. Atentionarea va expira, vineri, 3 februarie.

Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre -27 si -17 grade Celsius, iar cele maxime diurne vor fi negative. Totodata, in Dobrogea, Baragan si sudul Moldovei vantul va avea viteze ce vor atinge la rafala 40-50 km/h, accentuand senzatia de frig.

PROGNOZA METEO pentru urmatoarele zile:

JOI (2 februarie)
Desi valorile termice vor fi in crestere, in special cele din cursul noptii, vremea se va mentine deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea in majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -14 si -4 grade, iar cele minime intre -20 si -10 grade, usor mai coborate in depresiuni si in nordul Moldovei, dar si mai ridicate pe litoral. Cerul va fi mai mult noros si va ninge in sud-vestul si sudul tarii si pe arii restranse in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului, Muntenia, Dobrogea si pe crestele montane. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

VINERI (3 februarie)
Desi temperaturile vor continua sa creasca, vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata in special in jumatatea de nord a tarii. Cerul va fi mai mult noros si va ninge in toata tara, dar cu precadere seara si noaptea in regiunile sudice, izolat mai abundent. In extremitatea de sud-est a tarii, treptat, precipitatiile se vor transforma in lapovita sau ploaie si se va depune polei. Vantul va avea intensificari in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei si trecator in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -12 si -6 grade, iar cele minime intre -18 si -8 grade, mai ridicate atat ziua cat si noaptea in Dobrogea.

SAMBATA (4 februarie)
Vremea va fi inchisa si va ninge temporar in toata tara, izolat mai abundent, iar in sud-estul teritoriului vor mai fi posibile si precipitatii mixte cu depunere de polei. Vantul va continua sa prezinte intensificari in sud-est, dar si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -14 si -4 grade, iar cele minime se vor incadra in general intre -16...-6 grade, mai ridicate in continuare pe tot parcursul intervalului in Dobrogea.

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA PE ZONE IN TARA!

MS: Peste 75.000 de mii de persoane s-au prezentat la medic cu infectii respiratorii acute, in ultima saptamana... Programul "Prima Casa" ar putea fi schimbat la cererea clientului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x