Antena Căutare

ANPC a amendat și închis mai multe unități din Mall Băneasa. Inspectorii au găsit gândaci și șoareci morți

Inspectorii ANPC au făcut vizite neașteptate la mai mulți operatori economici din incinta Mall-ului Băneasa pentru un control de rutină. Ce au găsit acolo și ce i-a determinat pe aceștia să ia decizia de a amenda și închide mai multe unități. La cât se ridică valoarea amenzilor usturătoare.

Colaj cu imagini cu problemele identificate la fața locului. Pește stricat, bureți de vase murdari și imaginea cu anunțul închiderii activității temporare. Galerie
ANPC a amendat și închis mai multe unități din Mall Băneasa. | Facebook Sebastian Hotca, vicepreședinte ANPC

După vizita inspectorilor ANPC la mai multe unități din incinta Mall-ului Băneasca, o parte dintre aceste au fost amendate și închise pentru condițiile insalubre în care își desfășurau activitatea.

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au vizitat peste 40 de operatori economici din incinta Mall-ului și au luat o decizie dură.

Citește și: Gara de Nord rămâne fără McDonald's. ANPC a închis celebrul fast-food și a lăsat un bilet pe ușa restarantului. Ce scrie

ANPC a amendat și închis mai multe unități din Mall Băneasa din cauza condițiilor insalubre

În ziua de vineri, ANPC a anunțat că s-a desfățurat o acțiune amplă de control la 41 de operatori economici care își desfășoară activitatea în incinta Centrului Comercial Mall Băneasa din București. Reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov au fost cei care au identificat marile probleme la unitățile verificate.

Amendarea și închiderea a fost decizia la care s-a ajuns după ce pe culoarul de aprovizionare a produselor a unor unități au fost găsiți șoareci morți și gândaci vii. Condițiile insalubre i-au determinat pe inspectori să dea amenzi în valoare de peste 230 000 de lei pentru problemele găsite la fața locului, dar și să suspende temporar activitatea operatorilor economici.

Citește și: Imagini cu Taverna Racilor, de când Pescobar a redechis în Herăstrău. Cum s-a filmat patronul alături de șeful ANPC

„Acţiunile noastre de control urmăresc restabilirea stării de normalitate şi respectarea condiţiilor legale de desfăşurare a activităţii operatorilor economici. De aceea, periodic, monitorizăm cu atenţie piaţa, astfel încât să corectăm, orice neglijenţă sau derapaj din partea operatorilor economici, aceste măsuri disuasive având rolul de a remedia deficienţele care pun în pericol sănătatea sau viaţa consumatorilor”, a declarat Sebastian Hotca, vicepreşedintele ANPC.

Măsurile luate pentru cei 47 de operatori economici amendați au fost dure, suma ridicându-se la 230 000 de lei. Totodată, a fost oprită temporar vânzarea unor produse care au o valoare de aproximativ 600 000 de lei și oprită definitivă comercializarea unor produse de peste 10 000 de lei care nu se conformau regulilor.

Citește și: Sechestru pe mașinile lui Pescobar, „regele” racilor. Abia acum s-a aflat ce s-a întâmplat cu patronul de la Taverna Racilor

În urma verificărilor efectuate s-a decis și oprirea temporară de prestare a serviciilor până la remedierea problemelor pentru administratorul Mall Băneasa, Băneasa Development SRL. Alți cinci operatori economici au primit această recomandare.

„În timpul controlului, au fost constatate nereguli la culoarele de aprovizionare ale zonelor în care îşi desfăşoară activitatea operatorii economici care prestează servicii de alimentaţie publică, în mall, respectiv: folosirea unui culoar de trecere insalubru, în vederea aprovizionării cu: paviment depreciat, cu zone denivelate, cu rupturi ale stratului superior de acoperire a vopselei cauciucate; pereţi neigienizaţi, cu praf în strat grosier, pânze de păianjen; pereţi sparţi, cu colţuri nefinisate/lovite/depreciate; prezenţa insectelor vii – gândaci; prezenţa unor rozătoare în stare inertă” a fost o altă precizare făcută.

Citește și: Românii care locuiesc la curte riscă amenzi uluitoare dacă nu iau în seamă o anumită prevedere legală. Ce nu au voie să facă

Au existat de asemenea, mai multe abateri care i-au determinat pe inspectori să ajungă la această decizie dură.

Printre cele mai grave abateri sunt:

  • utilizarea unor alimente frigorifice cu praf și grăsime
  • resturi alimentare
  • grătare ruginite
  • vopsea exfoliată de pe suprafețe
  • locuri neigenizate corespunzător
  • produse expirate
  • utilizarea ustensilelor degradate și uzate
  • neiformarea sau informarea incompletă cu privire la alimente, alergeni și declarații nutriționale
  • neafișarea prețurilor
  • comercializarea produselor cosmetice fără etichetă în limba română
  • punerea la dispoziție a unor testere fără a se specifica data deschiderii
Dănuț Lupu, închis pentru că a condus fără permis, duce viață grea cu deținuții. Regula pe care a încălcat-o după gratii... A făcut un test banal de ADN și viața i-a fost dată peste cap. Ce a aflat o femeie despre familia ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x