Anunț de ultim moment! Ce se întamplă cu voucherele de vacanță în 2019

Măsură de reducere a TVA-ul în turism de la 9% la 5% poate fi adoptată săptămâna viitoare de către Guvern, a anunțat ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, scrie Mediafax.

Măsură de reducere a TVA-ul în turism de la 9% la 5% poate fi adoptată săptămâna viitoare de către Guvern, a anunțat ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, scrie Mediafax.

„S-a anunțat TVA-ul de la 9% la 5% în zona de turism. Este posibil să avem, săptămâna viitoare, un proiect de Ordonanță de Urgență tocmai pentru a scădea TVA-ul de la 9% la 5% în zona de turism și produse din zona această. (...) S-a dovedit a fi o măsură bună, atunci când a fost luată în anii trecuți, a produs efectele scontate în economie, chiar dacă unii s-au grăbit să spună: «Uitați câtă gaură da la buget dacă renunți la TVA de la 24 la 9%. Din contra, a fost efectul exact invers”, a declarat Teodorovici, marți seară, la postul public de televiziune.

De asemenea, voucherele de vacanță vor fi păstrate, a reiterat ministrul finanțelor. Va rămâne voucherul, nu banii, care se duc în salariu. Rămânând voucher-ul, banii se consumă în România”, a adăugat ministrul finanțelor.

Ultimele știri