Antena Căutare

Anunț de maximă importanță pentru toți pensionarii! Cum se calculează, de fapt, vechimea în muncă

Vechimea în muncă pentru stabilirea pensiei se calculează ținând cont și de perioada de probă petrecută înainte de ocuparea unui loc de muncă.

Vechimea în muncă pentru stabilirea pensiei se calculează ținând cont și de perioada de probă petrecută înainte de ocuparea unui loc de muncă.

„Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere”, prevede Codul Muncii.

Mai mult, legea spune că: „Perioada de probă constituie vechime în muncă”.

Perioada de probă ce este considerată vechime în muncă poate fi cuprinsă între 30 şi 120 de zile, în funcţie de funcţia pentru care se aplică.

Pentru funcţiile de execuţie este prevăzută o perioadă de probă de 90 de zile, iar pentru funcţiile de conducere, o perioadă de probă de 120 de zile.

Pentru verificarea aptitudinilor profesionale ale persoanelor cu handicap este prevăzută o perioadă de cel mult 30 de zile.

Accident spectaculos pe A2! Un șofer adormit la volan a distrus parapeții pe o distanță de câteva sute de metri, blocând... Alexandru avea 11 ani. A ajuns în comă la Urgențe și a murit, după ce mai multe spitale l-au refuzat: „Nu mai primesc pa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x