Antena Căutare

Zeci de români din Spania vor să fie aduși în țară: ”Oamenii au rămas fără bani, sunt disperați. Riscă să ajungă în străzi!”

Zeci de români din Spania vor să se întoarcă de urgență în țară și au cerut ajutorul autorităților de la București. Astfel, două asociații au cerut să le fie trimisă o aeronavă, pentru ca oamenii să fie aduși în țară în siguranță. 

Cele două asociații au lansat un apel către Guvern pe 25 martie, însă nu au primit niciun răspuns.

”Apelul e asocitat de două asociații. Până la această dată nu avem un răspuns oficial de la autorități. Monitorizăm situația constat printr-o celulă de criză. Oamenii sunt disperați. Ni se scrie cum dânșii ating disperarea.

Tratamentul pentru COVID-19 există, OFICIAL! Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, a dezvăluit când îl vom avea! „Va vindeca pacienții cu coronavirus” – VIDEO

Oamenii rămân fără bani. Sunt amenințați cu evacuarea. Românii cer ajutor social, însă trebuie respectate anumite condiții. Iar tot procesul necesită timp. Nu am primit de la Ambasadă niciun răspuns. Ar fi fost trecuți pe o listă, însă nu știu nimic oficial”, a spus Decebal Marinescu, coordonator grup civic, la Antena 3.

Coronavirus în Spania, cifre oficiale

Spania a raportat 637 de decese din cauza noului coronavirus în ultimele 24 de ore. Este cel mai mic număr de decese într-o singură zi din 24 martie, relatează El Pais.

Români întorși din străinătate se plâng de condițiile din carantină: „Mai bine la închisoare, fraților!” (VIDEO)

Bilanțul total al persoanelor decedate se ridică la 13.055, conform raportului Ministerului Sănătății din Spania.

Sunt peste 135.000 de spanioli infectați cu COVID-19, dintre care aproape 60.000 sunt spitalizați. La terapie intensivă sunt 6.931 de pacienți, în creștere cu 1% față de duminică. Peste 40.000 de pacienți au fost declarați vindecați.

El Pais spune însă că datele de luni trebuie privite cu precauție, din cauza subreportării care apare la sfârșit de săptămână.

Alertă! Un nou focar de infecție cu coronavirus în România! Conducerea Spitalului din Deva a demisionat, acuzată "c... Conducerea Spitalului Judeţean Deva a demisionat din funcţie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x