Antena Căutare

Aproape 20.000 de romani au obtinut permise de port-arma in ultimul an

Daca Politia vrea sa le garanteze siguranta romanilor, 160.000 de permise de port-arma ar trebui suspendate pentru verificari. Surse de incredere din conducerea institutiei au declarat, ca politia nu e convinsa ca, pana acum, s-a respectat litera legii in acordarea permiselor.

Masacrul de la Perla scoate la lumina un adevar terifiant. Autoritatile nu stiu cati dintre posesorii teoretic legali de arma de foc au obtinut permisul respectand legea. Isi pun intrebari abia dupa ce un angajat MAI a incercat sa lichideze 8 persoane, iar doua femei si-au pierdut viata.

In evidentele Politiei Romane, 160.000 de romani sunt posesori legali de arma de foc. 20.000 dintre ei au dobandit permis in ultimul an.

210.000 de arme de foc sunt detinute legal in Romania. Mai mult de jumatate dintre ele sunt cu glont, adica letale. 15 mii dintre acestea sunt in Bucuresti.

Dosarul fiecarui posesor de permis-port arma are trei puncte cheie. Avizul psihologului, cazierul judiciar si adeverinta ca posesorul armei este sanatos clinic. Politistul ucigas nu avea decat o adeverinta de la medicul de familie.

Legea ii obliga pe posesorii de permis de port-arma sa mearga la verificari odata la 5 ani. Desi nimeni nu impiedica autoritatile sa-i verifice mai des.

Pe agentul sef Gheorghe Varlan nu l-a verificat nimeni, desi sotia lui anuntase politia ca ar putea fi impuscata. Acum, cazul, lui si declaratiile contradictorii ale sefilor din politie pare sa fi declansat un razboi care face victime dupa victime.


UPDATE! A treia zi de proteste in Petrosani: Minerii, in mars spre defileul Jiului... Compania TAROM a fost somata sa-si renegocieze contractul de handling in maxim 2 saptamani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x