Peste 400 de copii îngheață în spitalele din București! O avarie RADET a afectat două spitale pentru copii

În urma unei avarii RADET, Spitalul Marie Curie şi Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, nu au avut apă caldă, dar nici căldură, timp de trei zile.

Spitalul Marie Curie

Cele două spitale au centrală comună, iar în ultimele trei zile micuții internați au înghețat de frig. Peste 300 de copii sunt internați la Spitalul Marie Curie, iar alți 100 în Centrul Robănescu.

Spitalul a primit o înștiințare pe data de 12 noiembrie de la RADET, conform căreia se lucra la remedierea unei avarii, termenul de remediere fiind de 40 de ore. Peste zile, cele două spitale încă nu dispuneau de apă caldă sau căldură. Angajații spitalului au fost nevoiți să încălzească apa, iar saloanele au fost încălzite cu apă caldă.

Abia peste 3 zile, vineri, caloriferele au început să se încălzească, iar apa caldă a început să curgă.

"În acest centru de recuperare (Centrul Robănescu) sunt îngrijiţi copiii care au suferit accidente grave, traumatisme cranio-cerebrale, suferinzi adunati din toate colţurile României, copii foarte fragili! Cum este posibil ca nimeni să nu fie interesat de condiţiile de igienă pentru aceşti copii? Alo, România, un spital din Bucureşti, capitala României, nu are apă caldă de 3 zile şi mamele nu îşi pot spăla copiii, saloanele nu se pot igieniza corespunzător! Mă aude cineva?", a atras atenţia Emanuel Ungureanu, deputat USR.

Managerul Spitalului Marie Curie, Daniel Buzatu, a declarat faptul că abia în cursul zilei de vineri dimineața s-a rezolvat problema apei calde și a încălzirii caloriferelor. Unitatea medicală s-a confruntat cu această problemă timp de trei zile, începând cu 12 noiembrie.

Ultimele știri