Antena Căutare

Primul județ din România în care nu mai există coronavirus. Ultimul pacient de COVID-19 a fost externat, iar de două săptămâni n-a mai apărut niciun caz

Primul judeţ din România care a scăpat de COVID-19 este Aradul. Şi asta după ce ieri a fost externat şi ultimul pacient care a fost infectat cu noul virus, iar de aproape două săptămâni nu mai există niciun caz. Aradul a fost la începutul pandemiei printre judeţele unde numărul de cazuri de COVID explodase. Medicii sunt încă în alertă şi pregătiţi să intrevină în cazul apariţiei unor noi cazuri. 

Aradul este un judeţ de tranzit şi zilnic prin punctele de frontieră trec mii de oameni. Mulţi au venit din zonele roşii. Chiar şi aşa aici nu mai există niciun bolnav de coronavirus. Ultimul pacient a fost externat.

”Ultimul pacient din cei 711 bolnavi pe care i-a avut judeţul nostru a fost testat negativ. Nu pot decat să mă bucur că un judet de frontieră în care au intrat in decursul ultimelor luni sute de mii de arădeni, astăzi putem spune că datorită măsurilor care au fost luate au avut rezultate.”, a declarat Iustin Cionca, președinte al Consiliului Județean Arad.

Ultimă oră! Explozie de cazuri noi de coronavirus în România. A doua zi consecutivă cu peste 400 de îmbolnăviri

Aradul a fost, la un moment dat, în topul judeţelor unde numărul de cazuri de COVID- 19 a explodat.

”Dar prin adoptarea unor măsuri de distanţare, de izolare la domiciliu, de crearea unor circuite epidemiologice foarte bine gândite în spitalul Judeţean. Am reuşit, în cele din urmă, performanţa să ajungem pe un loc nesemnificativ acum în România faţă de evoluţia pandemiei.”, a declarat dr. Gheorghe Domșa, coordonatorul Grupului de Sprijin pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Document oficial. Se schimbă criteriile pentru carantină și izolare în cazul persoanelor care intră în România din alte state

În aceste condiţii jumătate dintre cei 150 de medici angajaţi în perioada stării de urgenţă au încheiat acum colaborarea cu Spitalul Judeţean. Chiar şi aşa restul cadrelor medicale încă sunt în alertă şi gata să intervină.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

”Trebuie să menţionă că începând cu luna aprilie în cadrul instituţiei noastre nu am mai avut nicio persoană, personal medical infectat cu acest virus. Unitatea noastră este în continuare pregătită, respectă circuitele medicale impuse prin pervederile legale în vigoare.”, a declarat Florina Ionescu, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

În spitalele din Arad au fost tratați 711 bolnavi, dintre care 11 din alte județe. În total, 631 de persoane au fost vindecate. Un bebeluș de 5 săptămâni este cel mai tânăr pacient vindecat la Arad de COVID-19, iar cel mai în vârstă are are 97 de ani.

Document oficial. Se schimbă criteriile pentru carantină și izolare în cazul persoanelor care intră în România din alte ... O copilă de 13 ani a devenit mamă după ce a avut o relație cu un tânăr cu 12 ani mai mare. Cei doi s-au iubit pe ascuns ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x