Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Document oficial. Se schimbă criteriile pentru carantină și izolare în cazul persoanelor care intră în România din alte state

Criteriile pentru carantină și izolare în cazul persoanelor care intră în România din alte state au fost schimbate, potrivit Comitetului Național pentru Situații de Urgență. 

Document oficial. Se schimbă criteriile pentru carantină și izolare în cazul persoanelor care intră în România din alte state

Potrivit sursei citate, cetățenii care vin din țări din UE, dar și din Spațiul Economic European care au rata cazurilor noi de COVID-19 în ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori mai mică sau egală cu a României, în perioada similară, nu vor fi obligați să intre în izolare.

De asemenea, în baza acestui criteriu, Institutul National de Sănătate Publică stabilește lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină pe care o supune aprobării Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Ultimă oră! Explozie de cazuri noi de coronavirus în România. A doua zi consecutivă cu peste 400 de îmbolnăviri

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică, se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență și se publicată pe site-ul www.insp.gov.ro.

În adoptarea Hotărârii CNSU numărul 33 din 2 iulie s-a ținut cont de recomandarea Consiliului Uniunii Europene cu numărul 2020/0134 (NLE) privind restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE, dar și de recomandările formulate prin Hotărârea nr. 20 din 01.07.2020, a Grupului de suport tehnico - științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Peste 400 de cazuri în România, în ultimele 24 de ore

Până vineri, 3 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID–19). În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 420 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.432 au fost externate, dintre care 19.545 de pacienți vindecați și 887 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până vineri, 1.708 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Ce pot face bolnavii de Covid-19 internați, dar care nu vor să rămână în spital. Ministrul Sănătății atrage atenția că pot răspunde penal

În intervalul 02.07.2020 (10:00) – 03.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 21 decese (12 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Maramureș, Mehedinți, București, Prahova, Sibiu și Tulcea.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 420 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 224 de pacienți.

Recomandari