Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Arafat: Bilantul oficial al mortilor in urma ninsorilor abundente a ajuns la 74 de morti

Secretarul de stat in ministerul Sanatatii, Raed Arafat a oferit luni dimineata, in cadrul unei scurte conferinte de presa ultimele informatii despre bilantul victimelor la nivel national in urma ninsorilor abundente.

Conform secretarului de stat, 74 de morti au murit de la inceputul ninsorilor dupa ce in ultimele ore alte 6 victime au fost rapuse de frig si ninsoare.

In 10 cazuri de gravitate variabila nu se poate ajunge cu ambulanta SMURD sau elicopterul, dar doar 2 pun in pericol viata, conform acestuia.

"S-au facut donatii de medicamente in doua din orasele cele mai afectate de vremea rea. Ministerul Sanatatii a propus 2 producatori, Antibiotice Iasi si un alt producator din Cluj. Alte doua firme din Vrancea si Buzau au facut deja listele pentru ajutor", a mai spus Arafat.

Situatia este in continuare dificila in sase judete. Este vorba despre Buzau, Galati, Braila, Tulcea, Calarasi si Giurgiu.

In Vrancea 21 de sate au problemele cele mai mari. Conform noului ministru al Internelor, Gabriel Berca, nu se impune stare de alerta in alte judete decat Vrancea.

Foto:Intact Images

Recomandari