Adevăratul motiv pentru care numărul cazurilor de Covid-19 crește constant, în România! Raed Arafat: „Aceasta este realitatea”

Doctorul Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat, din punctul său de vedere, de ce crește constant numărul de cazuri de coronavirus, în România.

Adevăratul motiv pentru care numărul cazurilor de Covid-19 crește constant, în România! Raed Arafat: „Aceasta este realitatea”

Arafat a spus că creşterea constantă a numărului de cazuri pe plan naţional nu este cauzată de nerespectarea regulilor doar pe litoral. Arafat susține că poate unii dintre cei care au fost la mare erau bolnavi, dar este clar că în numeroase zone din ţară, unde sunt multe cazuri, nu se respectă normele, există transmitere comunitară şi trebuie creştere cazuri luate măsuri acolo.

„Dacă vrem să luăm realitatea, creşterea numărului de cazuri pe plan naţional nu se datorează doar litoralului, poate acolo sunt unele cauze, dar e clar că în unele zone nu se respectă regulile. Acolo transmiterea este în comunitate şi acolo trebuie să iei anumite măsuri”, a spus secretarul de stat.

Două noi simptome ale infecției cu coronavirus, descoperite! Medicii ORL, în alertă! „Este nevoie urgent de acțiune!”

În ceea ce priveşte închiderea teraselor la ora 23.00, Raed Arafat a precizat: „Atunci vin măsurile care nu sunt extrem de incomode, pentru că ora 11 seara este o oră logică, dacă rămâne pe această linie. Rămâne să vedem ce se va adopta. Este o oră după care poţi să spui că activităţile pot deveni mai intense, cu contact mai mare”.

Raed Arafat: Persoanele asimptomatice pot transmite noul coronavirus

Şeful DSU a mai spus că ultimele studii arată că persoanele fără simptome pot transmite virusul: „Sunt deja date care se dau, doctorul Fauci spune clar că unul dintre motivele transmiterii din ultima perioadă rămân tinerii. Au luat-o că ei nu păţec nimic grav, pe lângă campaniile care îndemană să nu respecte regulile, e vară, e frumos şi mulţi lasă garda jos şi nu mai respectă regulile pentru că pe ei nu-i afectează. A fost o discuţie care a dus pe multă lume în eroare: asimptomaticul transmite totuşi. Asimptomaticul, poate el nu are nicio problemă, dar el transmite. Studiile arată clar că trei zile înaintea apariţiei simptomelor pot să fie zile în care persoana este chiar foarte contagioasă”.

Raed Arafat a precizat, vineri seară, la Digi 24, că purtarea măştii în spaţii deschise este decizia autorităţilor locale, în timp ce închiderea unor activităţi, după un anumit program, este decizia CNSU.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri