Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Argeș, primul județ din România care se închide?! Anunțul făcut de prefect: ”Nu putem vorbi de așa ceva!” Aproape 100 de cazuri, confirmate în ultimele 24 de ore

Aproape 1.000 de cazuri s-au înregistrat, în România, în ultimele 24 de ore, iar dintre acestea aproape 100 au fost raportate în județul Argeș, despre care s-a spus că ar putea intra în carantină. Prefectul județului a ținut, însă, să dezmintă aceste informații. 

Argeș, primul județ din România care se închide?! Anunțul făcut de prefect: ”Nu putem vorbi de așa ceva!” Aproape 100 de cazuri, confirmate în ultimele 24 de ore

Legea carantinei și a izolării a intrat în izolare, însă în județul Argeș nu se va institui carantina, în urma creșterii cazurilor de COVID-19, potrivit prefectului Emanuel Soare.

"Nu putem discuta de închiderea judeţului, de carantinarea sau de izolarea unor localităţi! Noua lege a carantinei şi izolării permite astfel de măsuri, dar nu rezolvăm nimic dacă doar ne închidem în case şi nu ne schimbăm comportamentul. Trebuie să ne continuăm viaţa, să ne continuăm activitatea, dar purtând mască, păstrând distanţa fizică şi igienizându-ne des mâinile cu apă şi săpun. Trebuie să ne gândim că pandemia nu se va termina azi sau într-o lună. Nu avem vreun semnal oficial că Argeşul ar trebui să intre în izolare", a declarat Soare.

Ultimă oră! Record de cazuri noi de coronavirus, în România! 994! Câte persoane au murit și câte se află în stare gravă

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în județ

În judeţul Argeş s-au înregistrat 97 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate marţi de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 2.176.

994, real sau nu? Nelu Tătaru a spus ADEVĂRUL despre cei 994 de bolnavi: "Nu sunt noi așa cum a informat GCS, o parte sunt cei deja internați"

În spitale sunt internaţi 425 de pacienţi, dintre care 18 la ATI. De asemenea, 310 persoane s-au externat la cerere.

De la începutul pandemiei, 596 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 90 au decedat.

Recomandari