Antena Căutare

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, depistat cu coronavirus! Unde va fi tratat

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. S-a luat decizia să fie transferat de la Spitalul din Suceava la Institutul „Matei Balş" din București, cu un elicopter, împreună cu un alt pacient.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilo IPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, are simptome severe de pneumonie, iar celălalt pacient este intubat.

Născut în localitatea Greabănu, judeţul Buzău, în 25 august 1929, IPS Pimen el a devenit călugăr în 1951.

Şi-a efectuat studiile medii la liceul din Râmnicu Sărat şi la Seminarul monahal din Mănăstirea Neamţ. A urmat studiile superioare la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti, iar apoi a efectuat studii de specializare la Universitatea din Koln.

În 24 ianuarie 1991, PS Pimen Suceveanul a fost ales arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

„Transpiram din toţi porii, nu puteam să respir, nu îmi mai simţeam degetele. Soția mea a început să plângă”. Un medic care a operat o fetiță bolnavă de COVID-19, mărturie emoționantă! VIDEO

El a redeschis mai mult lăcaşuri care fuseseră închise în perioada comunistă, printre care Mănăstirea Voroneţ şi Mănăstirea Humorului.

IPS Pimen a fost preocupat şi de problemele sociale din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, încurajând înfiinţarea a numeroase cămine şi aşezăminte speciale pentru cei nevoiaşi. Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a fost distins cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Mare Cruce de către preşedintele Emil Constantinescu.

IPS Pimen a iniţiat procedurile de retrocedare către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a fondului forestier care aparţinuse înainte de cel de-al doilea război mondial Mitropoliei Bucovinei cu sediul la Cernăuţi.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de coronavirus în România, precum și al cazurilor de infectare, aici!

„Poți să le dai și 200 de amenzi! Dacă e să fie un infectat aici, în două zile, e totul infectat!”. Un polițist a dat că... Un medicament, dovedit eficient în vindecarea pacienților cu coronavirus! Când va fi disponibil. Alexandru Rafila: „A fo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x