Lenuța, asistenta din Botoșani, nu a murit de Covid-19: "Se vindecase. Al doilea test negativ a fost descoperit astăzi"

Cauza decesului unei asistente medicale din Botoşani, anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, nu este COVID-19, aşa cum indicau informaţiile iniţiale. Femeia se vindecase, după mai bine de două săptămâni de luptă cu boala. Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a descoperit al doilea teste negativ al femeii, după moartea sa.

Lenuța Buta, asistenta din Botoșani, nu a murit de Covid-19

botosaneanul.ro

”INSP a revenit şi a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative - al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoşani”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Ulterior, reprezentanţii Ministerului Snătăţii au explicat că, potrivit INSP, ”cazul de la 1178 era cazul asistenţei medicale, care nu întruneşte definiţia de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus”.

Cât de greu se vindecă virusul COVID? Caz medical deosebit în România: Două luni de zile un bărbat s-a luptat cu coronavirusul

Conform anunţului făcut duminică, decesul 1178 era al unei femei de 45 de ani, din Botoşani, cu dioagnostic de COVID-19 conformat în 23.04, decesul survenind în 23.05. Femeia nu avea alte boli asociate. Asistenta lucra la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani.

Lenuța, asistenta din Botoșani, nu a murit de Covid-19: "Se vindecase. Al doilea test negativ a fost descoperit astăzi"

Asistenta din Botoșani a luptat cu Covid-19 și l-a învins. A murit "vindecată"

În urmă cu câteva săptâmâni, Lenuța Buta s-a infectat. Pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, asistenta a fost transferată la Iaşi şi internată la secţia Reanimare a Spitalului de Boli Infecţioase, unde, în pofida eforturilor medicilor, a decedat.

Încă un deces în rândul cadrelor medicale din România. O asistentă în vârstă de 46 de ani a murit în urma infecției cu COVID-19

Femeia avea 46 de ani și nu suferea de alte boli.

"A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă", a declarat la Digi 24 Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Ultimele știri