Încă un deces în rândul cadrelor medicale din România. O asistentă în vârstă de 46 de ani a murit în urma infecției cu COVID-19

România mai pierde un cadru medical în lupta cu noul coronavirus. Este vorba despre o asistentă din Botoșani, care și-a pierdut viața după ce a îngrijit mai mulți bolnavi de COVID-19. 

Încă un deces în rândul cadrelor medicale din România. O asistentă în vârstă de 46 de ani a murit în urma infecției cu COVID-19

Femeia avea doar 46 de ani și lucra la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani.

Ea s-a infectat cu noul coronavirus în urmă cu câteva săptămâni, însă starea ei de sănătate s-a înrăutățit, ea fiind Iași și internată pe secția Reanimare a Spitalului de Boli Infecțioase. În ciuda eforturilor medicilor, asistenta a decedat.

Coronavirus în România, 24 mai 2020. Live Update. Aproape 18.000 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus. Numărul deceselor se ridică la 1.176

"A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidități care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă", a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Zeci de cadre medicale, confirmate pozitiv cu noul coronavirus

Numărul cadrelor medicale confirmate pozitiv cu noul coronavirus crește de la o zi la alta. În Olt, sâmbătă au fost confirmați pozitiv 18 asistente de la ambulanță și un jandarm. Alte 19 cadre medicale de la două spitale din Iaşi, dar şi 13 pacienţi s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus. De asemenea, în Alba, şase cadre medicale au fost internate după ce au confirmate pozitiv.

Când vine al doilea val de coronavirus. Avertismentul sumbru lansat de un expert: ”E mai aproape decât ne așteptăm!”

De asemenea, vineri, un medic rezident şi 10 asistente de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi erau confirmaţi cu noul coronavirus. Abia se întorseseră din cele 14 zile libere, întrucât la Spitalul din Iaşi se lucrează în ture de câte două săptămâni. La nici 24 de ore distanţă, alte 17 persoane au primit rezultate pozitive. De data aceasta, 4 cadre medicale şi 13 pacienţi.

Ultimele știri