Antena Căutare

Asistentă în carantină, în spitalul din Deva, mărturii înecate în lacrimi: „Eu sunt toată carne vie! Soțul meu e la un pas de infarct, singur acasă”

O asistentă de la Spitalul de Urgență din Deva face mărturisiri cutremurătoare. Femeia se află în carantină și povestește, în lacrimi, calvarul prin care trece în aceste momente. Se simte rău, de câteva zile, dar nimeni nu i-a recoltat nici acum probe pentru testare. Se teme pentru viața ei și a familiei.

„Oare vom mai ști să zâmbim? Oare vom mai ști să ne îmbrățișăm? Oare vom mai ști să ne apropiem una de cealaltă, să ne cerem ajutorul? Sau la câtă panică s-a creat ne vom feri una de cealaltă? Pentru că e vorba probabil de cine scapă și cine nu.

Mie, cum v-am spus, nu îmi este frică și nu îmi va fi până la final pentru că cineva va învinge acest virus cu ajutorul bunului Dumnezeu. Nu mai vreau să vorbesc absolut nimic, crede-mă! Pentru că bănuiesc că trebuie să avem și noi organe competente, purtători de cuvânt. Toată lumea poate să vorbească”, a spus femeia, plângând, la Antena 3.

”Eu am făcut o dermatită de contact de la soluții. Nu ai vrea să știi cum îmi este fața. Sunt toată carne vie!”.

O tânără de 21 de ani, internată la Institutul Matei Balș, își strigă disperarea: „Sunt COVID-19 confirmată și, de patru zile, ocup degeaba un pat de spital”

Cu toate că se simte rău, asistenta trebuie să fie alături de bolnavii din spital, să îi îngrijească.

„Eu eram pe Urgență, la perfuzii. Pentru că mi s-a făcut rău, cu 10 scaune diareice, aveam febrilitate, respiram greu. Și am spus să mă aștepte. Am scos perfuziile și am fost acolo exact cum am promis. Să nu creadă că mă sustrag.”

Acasă are o familie care o așteaptă și care are nevoie de ea: „Să nu pot vorbi cu soțul meu ca să nu îi fac rău, mi-e dor să îl îmbrățișez. Are nevoie de mine, are nevoie de medicamente!”

„Nu vreau ca din vina mea să vă contaminați”

„M-au dus fetele în urgență pentru că eu nu am zis nimănui. Le-am spus: voi stați acolo, eu sunt pe primire urgențe pe etajul 3, singură. Voi stați pentru că eu am scaune diareice, sunt subfebrilă, am scaune diareice și nu vreau ca din vina mea să vă contaminați”.

Este cadru medical, are simptomatologie severă, dar nu a fost testată nici până astăzi de coronavirus.

​Coronavirusul nu se transmite prin aer! Organizația Mondială a Sănătății a explicat cum te poți infecta, de fapt, cu COVID-19

„Nu mă interesează, să rămână testul, pentru că eu astăzi sunt în picioare, sunt bine. Crede-mă că este un plâns de data aceasta de furie și este o lacrimă pentru dorința de a ieși cu bine toate care suntem aici și toate care vor veni!

Există necomunicare, neorganizare, neinformare. Știu că la toți ne este teamă. (...) Dar noi care suntem aici am venit să facem ce am învățat cândva, să tratăm, să nu uităm că am învățat și am depus un jurământ, dar să și ne spunem doleanțele și lipsurile!

Indiferent de ce am, ce nu am, nu mai îmi pasă în momentul acesta. Îmi pasă de acea zi în care să îmi văd soțul care mi-a spus: sunt la un pas de infarct. El este singur acasă. Eu i-am spus: stai acasă că am nevoie de tine, țara asta încă mai are nevoie de tine. Tu ești medic pe Terapie Intensivă”, a adăugat asistenta.

Singurul oraș din nordul Italiei neatins de coronavirus are un secret „miraculos”. „S-au vindecat datorită apei din fântână”

Anchetă a procurorilor după ce un bărbat nu a fost internat la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, deşi acuza d... Timiş: Zece poliţişti şi poliţişti locali din oraşul Buziaş, în izolare la domiciliu, după ce un coleg s-a infectat cu c...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Mesaje de Sfântul Nicolae 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Sfântul Nicolae este sărbătorit pe data de 6 decembrie. Conform statisticilor, peste 700.000...
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022. Racii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022 spune că nativii din zodia Racului au nevoie de odihnă....
Parteneri
Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gem
Catine.ro
Ultimele știri
x