Antena Căutare

Aspazia Cojocaru, judecatoare la CCR, implicata intr-o retea de falsificare a examenului de admitere la Drept

Aspazia Cojocaru, judecatoare la Curtea Constitutionala a Romaniei, a facut parte, alaturi de cateva rude, dintr-o retea de falsificare a examenului de admitere la Facultatea de Drept din Bucuresti. Judecatoarea, sotul sau, un unchi si o matusa de-a sa apar pe rolul unui dosar penal vechi de aproape 40 de ani, soldat cu condamnari de pana la 13 ani de inchisoare.

Din 1969 pana in 1975, un unchi al Aspaziei Cojocaru, Vasile Fodor, a fost secretar al comisiei de admitere la Facultatea de Drept. Acesta a instituit un sistem prin care, in schimbul unor taxe consistente, garanta admiterea la Drept.

In timpul sesiunilor de admitere, Fodor sustragea lucrarile predate in salile de concurs ale candidatilor care oferisera spaga ceruta si le inlocuia cu unele completate in afara concursului.

In ciuda gravitatii faptelor si a sentintelor mari pronuntate in acest caz, condamnatii au beneficiat de gratiere din partea presedintelui de la acea vreme, Nicolae Ceausescu.

Mai multe detalii despre gruparea din care a facut parte Aspazia Cojocaru poti afla din Jurnalul National.

Foto: Intact Images

Inmormantare de lux la Timisoara. Cortegiul funerar a blocat un bulevard intreg... Programul "Rabla" s-a extins la rechizitele scolare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x