Antena Căutare

Atenție, români! Se schimbă tichetele de masă! Cât vor valora

Schimbarea momentului pentru numeroși români! Angajații care primesc tichete de masă vor putea observa că, începând cu luna noiembrie, valoarea acestor bonuri va crește! Ce sumă va fi prevăzută pentru un tichet de masă?

Schimbarea momentului pentru numeroși români! Angajații care primesc tichete de masă vor putea observa că, începând cu luna noiembrie, valoarea acestor bonuri va crește! Ce sumă va fi prevăzută pentru un tichet de masă?

Veste bună din partea autorităților, după ce ministerul Muncii a luat o decizie ce influențează numeroși români. Astfel, conform noii legi, valoarea maximă a tichetelor de masă pentru toamna lui 2019 ajunge la 15.18 lei.

TICHETE DE MASĂ. Pentru semestrul II al anului 2019, începând cu luna octombrie, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși cuantumul de 15,18 lei.

Mai mult decât atât, valoarea nominala stabilită la art. 1, se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020 respectiv, februarie 2020 și martie 2020.

Atenție, români! Se schimbă tichetele de masă! Cât vor valora

TICHETE DE MASĂ. Legislația prevede că angajații pot folosi, lunar, un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile în care a fost prezent la lucru. Tichetele de masă pe suport hârtie și pe suport electronic pot fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare. Mai exact, tichetele de masă pe suport hârtie pot fi utilizate în unități de alimentație publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete, cu care unitățile emitente de tichete de masă pe suport hârtie au contractat prestarea serviciilor respective.

TICHETE DE MASĂ. Tichetele pe suport electronic pot fi utilizate doar în unități de alimentație publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete, care au încheiat contracte de prestare a serviciilor reglementate de prezenta lege cu unitățile emitente de tichete de masă pe suport electronic, și trebuie să permită utilizarea, în mod exclusiv, în scopul folosirii alocației individuale de hrană, informează cei de la bugetul.ro.

Cei mai mulți angajatori care acordă aceste tichete preferă să acorde tichete de masă la valoarea maximală, pentru că acestea sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale (șomaj, sănătate).

Mărturisirile unei femei care și-a pierdut bebelușul înainte de a-l naște: ”Am avut un șoc! Mi-am lovit burta sperând ca... Medicamente compensate aproape în întregime, din septembrie, pentru mai mulți români! Cine sunt cei care se pot bucura d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x