Antena Căutare

Atenționare MAE pentru cei care merg sau tranzitează Ungaria. Ce restricții de trafic există

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru cei care merg sau tranzitează Ungaria pe 23 octombrie 2024.

Galerie
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru cei care merg sau tranzitează Ungaria pe 23 octombrie 2024 | Profimedia & Hepta

Circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone va fi restricționată, miercuri, pe teritoriul Ungariei, întrucât în țara vecină pe data de 23 octombrie este zi de sărbătoare națională.

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie în acest sens.

Citește și: MAE, atenționare de călătorie în mai multe zone frecventate de români. Efecte grave după ploile abundente şi inundaţiile severe

„Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură. Având în vedere cele mai sus menţionate, în aceast interval orar şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria. Precizăm faptul că, pe durata restricţiilor, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale”, a transmis Poliţia de Frontieră Oradea, marţi, într-un comunicat de presă, conform news.ro.

Articolul continuă după reclamă

La ridicarea restricțiilor, Poliția de Frontieră Română le recomandă șoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

Ce informații a oferit MAE cetățenilor români care vor să meargă sau să tranziteze Ungaria astăzi, 23 octombrie 2024

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Ungaria că, în conformitate cu decizia Ministerului ungar al Construcțiilor și Transportului (MCT), circulația camioanelor de mare tonaj (peste 7,5 t) va fi restricționată miercuri, în intervalul orar 06:00 - 22:00.

Mai multe informații referitoare la restricțiile de circulație impuse camioanelor de mare tonaj pot fi consultate la: https://www.utinform.hu/en/static/kamionstop?d=0.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Budapesta: +3613847689, Consulatului General al României la Szeged: +3662424431 şi Consulatului General al României la Gyula: +3666464579, +3666477147, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

Citește și: România nu suspendă finanțarea ONU. Ce declară Ministerul Afacerilor Externe și ce țări au stopat finanțarea

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefoanele de permanență ale Ambasadei României în Ungaria +36305356912, Consulatului General al României la Szeged +36306777980 și Consulatului General al României la Gyula +36306357181.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: https://budapesta.mae.ro, https://szeged.mae.ro, https://gyula.mae.ro, respectiv https://www.mae.ro.

De asemenea, se recomandă consultarea aplicației Trafic on-line dezvoltată și pentru autovehiculele de mare tonaj, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, conform surse citate mai sus.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Ce ascunde sicriul descoperit în primăvară în București. Povestea tragică a unei familii din Capitală, dezvăluită abia a... Burse școlare 2024: Când vor fi virați banii pe carduri. Data primelor plăți din acest an școlar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 octombrie 2024. Ștefan a câștigat 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 octombrie 2024. Ștefan a câștigat 3.500 de lei Marti, 22.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x