Antena Căutare

Atentiune, atentiune! Noul Cod Rutier intra in vigoare incepand de maine

Soferi, vi se pregateste ceva! Noul Cod Rutier intra in vigoare incepand de maine. Permisele pot fi schimbate doar dupa un control medical riguros iar scuteristii au parte de reguli noi

Noul cod rutier, ce intra in vigoare in doar cateva ore, obliga soferii sa treaca printr-o vizita medicala la reinnoirea permisului auto. Iar pentru obtinerea unui permis de scutere si alte vehicule din categoria lor este necesar un examen teoretic si practic. Reinnoirea permisului de conducere se face dupa trecerea vizitei medicale.

Cu siguranta multa lume s-a intrebat de ce au existat cozi interminabile la biroul Directiei Regim Permise de conducere. Ei bine, toti acei oameni stateau la coada pentru a-si reinnoi carnetul! Incepand cu maine, permisul se schimba numai cu vizita medicala. Noile reglementari rutiere stabilesc ca prelungirea valabilitatii permisului de conducere este conditionata, intai si intai, de efectuarea unei verificarii medicale corespunzatoare. Pana acum, la reinnoirea unui permis auto expirat, nu se impunea efectuarea unei vizitei la medic.

De sambata, politistii vor fi mai drastici si cu biciclistii! Noul cod rutier prevede ca, daca o strada este prevazuta cu o pista speciala destinata mersului cu bicicleta, acestea vor fi conduse numai pe pista respectiva. Adica, daca circulati pe strada iar pe trotuar exista pista special amenajata, sunteti in ilegalitate.

Daca faceti rabat de la aceasta regula, pregatiti-va sa scoateti bani din buzunar. Puteti fi amendati cu pana la opt puncte. Noul cod rutier vine cu o veste buna pentru soferii care contesta in instanta procesele verbale a contraventiilor rutiere! De exemplu, daca pana acum un sofer contesta un proces verbal in instanta, hotararea justitiei era definitiva si irevocabila.

Insa de acum in colo, odata cu noua regula introdusa de Guvern, conducatorul auto poate sa conteste hotararea judecatoareasca cu recurs, prin care se solutioneaza plangerile pe care le depun impotriva proceselor verbale. Legea devine mai aspra si pentru persoanele de minim 16 ani care vor sa conduca scutere. De maine acest lucru va fi mai greu.

Legea se schimba si prevede ca permisul de conducere sa obligatoriu si pentru mopede. Potrivit noilor reglementari, scuterele sunt considerate autovehicule, ceea ce inseamna ca pentru a le conduce este nevoie de permis. Categoria auto se va numi "AM" iar pentru a o obtine se va sustine atat un examen teoretic, cat si unul practic in cadrul unui poligon.

Sursa: Antena 3

A crapat pamantul sub rotile masinii. Oamenii s-au plans autoritatilor dar nu au primit niciun raspuns... Ultima zi in care soferii isi mai pot schimba permisele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x