Antena Căutare

Au fost două cutremure în România, luni dimineaţă. Ce magnitudine au avut seismele, care s-au simţit în mai multe oraşe.

Două cutremure cu magnitudinea de 3,5 și 2,5 au avut loc luni dimineața, în Buzău, zona seismică Vrancea, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

imagine cu inregistrarea unui cutremur care s-a resimtit in buzau 30 mai 2022
Două cutremure cu magnitudinea de 3,5 și 2,5 au avut loc luni dimineața, în Buzău, zona seismică Vrancea, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. | shutterstock

Cutremurele a avut loc la adâncimea de 17 kilometri și 144 de kilometri şi au fost resimţite în mai multe orașe din țară, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Două cutremure au avut loc luni dimineață, 30 mai 2022

Cel mai recent seism s-a produs la ora 3:29 în județul Buzău, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Cutremurul a avut magnitudinea 3,5 pe Richter și a avut loc la adâncimea de 144 de kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov (67 km), Ploiești (82 km), Bacău (111 km), Brăila (124 km), Galați (124 km), București (134 km).

Un alt cutremur cu magnitudinea 2,1 a avut loc luni dimineața, la ora 2:12, în județul Bacău. Deidmul a avut loc la adâncimea de 17 kilometri. Cel mai puternic cutremur din acest an s-a produs pe data de 16 ianuarie și a avut o magnitudine de 4,6 grade.

Citește și: Schimbări uriașe în învățământ! Copiii nu vor mai avea medii semestriale și se schimbă forma de notare. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Avertizare de la experți! Ce prevestesc seismele repetate și de mică intensitate

Experții trag un semnal de alarmă în ceea ce privește frecvența cutremurelor, dar și intensitatea scăzută a acestora. Ce prevestesc cutremurele mici și dese? Experții susțin că o serie de cutremure minore pot prevesti un seism devastator. Această serie de cutremure mici nu are capacitatea să elibereze energiile de sub pământ care ar putea să erupă într-o zi.

Cutremurele sunt generate de mișcarea plăcilor tectonice, iar atunci când se manifestă cu violență, cutremurele se pot transforma în catastrofe, afectând sau chiar distrugând orașe întregi porovocând moartea a mii de oameni.

Citește și: Schimbări pe piaţa muncii din România. Trendul global "marea demisie" aduce salarii mai mari angajaților. Despre ce e vorba

Cutremurele de intensitate mică, așa-numitele seisme "tăcute", dureaza zile, săptămâni sau chiar luni de zile, până când eliberează întreaga energie fiind infofensive, în vreme ce cutremurele majore nu țin mai mult de câteva zeci de secunde și rar depășesc un minut, dar produc dezastre inimaginabile.

Citește și: Cutremur în România, marți dimineață! S-a resimțit în București și alte nouă orașe. Ce magnitudine a avut

Anunț de interes pentru toți românii! Când începe recenzarea pe teren și ce e de făcut. Toată lumea trebuie să se pregăt... Elena Mateescu, directorul ANM, anunță un posibil cod roşu de fenomene meteo extreme în România. Care sunt localitățile ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x