Antena Căutare

Au fost două cutremure consecutive în Vrancea. Ce magnitudine a avut cel mai puternic

În noaptea de marți spre miercuri s-au produs două cutremure cu magnitudine însemnată, în Vrancea. Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului - INCDFP a anunțat ce magnitudine au avut.

iamginea unui seism inregistrat
Seismul care a avut loc marți noaptea, în jurul orei 00:19 (ora locală a României) a avut magnitudinea de 3,8 s-a produs la o adâncime de 103 kilometri, 132 km | shutterstock

Seismul care a avut loc marți noaptea, în jurul orei 00:19 (ora locală a României) a avut magnitudinea de 3,8 s-a produs la o adâncime de 103 kilometri, 132 km.

Cutremurul s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 77 km est de Braşov, 89 km nord-est de Ploieşti, 105 km sud de Bacău, 115 km vest de Galaţi, 116 km vest de Brăila, 140 km nord de Bucureşti, 162 km nord-est de Piteşti, 185 km sud-vest de Iaşi, 191 km est de Sibiu, 205 km nord de Ruse.

Cutremur în România! Ce magnitudine a avut cel de-al doilea

Al doilea cutremur s-a produs la 03:48 la o adâncime de 130 km. Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe:78 km est de Braşov, 93 km nord-est de Ploieşti, 102 km sud de Bacău, 114 km vest de Galaţi, 116 km nord-vest de Brăila, 143 km nord de Bucureşti, 165 km nord-est de Piteşti, 182 km sud-vest de Iaşi, 192 km est de Sibiu şi 208 km nord de Ruse, potrivit Digi24.

În România s-au mai produs 31 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,4 pe Richter de la începutul anului 2022.

Citește și: Noi reguli pentru cei care călătoresc în UE. Când expira certificatul verde digital

Avertizare de la experți! Ce prevestesc seismele repetate și de mică intensitate

Experții trag un semnal de alarmă în ceea ce privește frecvența cutremurelor, dar și intensitatea scăzută a acestora. Ce prevestesc cutremurele mici și dese?

Experții susțin că o serie de cutremure minore pot prevesti un seism devastator. Această serie de cutremure mici nu are capacitatea să elibereze energiile de sub pământ care ar putea să erupă într-o zi.

Citește și: Ce spune Raed Arafat despre testele de salivă din școli. Ce se poate întâmpla cu această procedură la care sunt supuși elevii

Cutremurele sunt generate de mișcarea plăcilor tectonice, iar atunci când se manifestă cu violență, cutremurele se pot transforma în catastrofe, afectând sau chiar distrugând orașe întregi provocând moartea a mii de oameni.

Citește și: La ce întrebări vor răspunde românii la recensământul din 2022. În ce condiții vor putea primi o zi liberă

Cutremurele de intensitate mică, așa-numitele seisme "tăcute", durează zile, săptămâni sau chiar luni de zile, până când eliberează întreaga energie fiind inofensive, în vreme ce cutremurele majore nu țin mai mult de câteva zeci de secunde și rar depășesc un minut, dar produc dezastre inimmaginabile.

Femeia care și-a tatuat 90% din suprafața corpului pentru a-și acoperi cicatricile. Cum arăta înainte de transformare... O femeie a vrut să gătească niște cartofi la cuptor, dar când a deschis punga a făcut o descoperire neașteptată. Peste c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x