Antena Căutare

Au început înscrierile în clasa pregătitoare: 32.000 de cereri în primele două zile. Când expiră termenul

Înscrierile copiilor în clasa pregătitoare au început pe 8 martie. În două zile, Ministerul Educației a anunțat că au fost înregistrate 31.601 cereri. Cele mai multe solicitări sunt în București.

Înscrierile copiilor în clasa pregătitoare au început pe 8 martie. În două zile, Ministerul Educației a anunțat că au fost înregistrate 31.601 cereri. Cele mai multe solicitări sunt în București.

Cele mai multe cereri s-au înscris în sistem în Capitală, respectiv 4.711, în timp ce în judeţul Giurgiu s-au completat doar 199 de cereri, potrivit News.ro.

Părinții ai căror copii împlinesc 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv, sunt obligați să îi înscrie la școală. În cazul celor care fac 6 ani după această data, pot urma învățământul primar numai după ce un psiholog le evaluează dezvoltarea psihosomatică și spune că pot face față cursurilor școlare. Înscrierea se face la școală pe care părintele vrea că cel mic să o urmeze.

Înscriere clasa pregătitoare 2018. Circumscripțiile școlare pe București și JUDEȚE! Vezi aici la ce școală ești arondat

Înscrierile se pot face de pe 8 până pe 26 martie, de luni până vineri, între orele 8:00 și 18:00, în această etapă. Părinții pot să sune la școală, pentru a fi programați pentru înscriere.

În data de 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă va avea loc în perioada 12 -18 aprilie. Rezultatele vor fi afişate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie şi 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

Vezi aici calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare.

Foto: Pixabay

Este stare de alertă în sudul României! Mai multe localităţi sunt ameninţate de codul portocaliu de inundaţii... Tu știi explicația? De ce pe 9 martie, de ZIUA BĂRBATULUI, trebuie să bem 44 de pahare de vin?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x