Antena Căutare

Au inceput probele de aptitudini pentru intrarea la liceu. Vezi aici calendarul admiterii pentru anul scolar 2012-2013

Absolventii clasei a VII-a sustin zilele acestea probele de aptitudini si de limba moderna sau materna pentru admiterea in licee. Mai jos puteti afla care este calendarul admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2012-2013.

Confrom metodologiei de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal, probele de aptitudini se sutin in perioada 31 mai-2 iunie. Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi afisate pe 6 iunie.

In aceeasi perioada se desfasoara si probele de limba moderna sau materna. Afisarea rezultatelor si depunerea contestatiilor vor avea loc pe 5 iunie, iar notele finale vor fi anuntate pe 6 iunie.

Pregatirea admiterii

7 mai - 1 iunie: Sedinte de instruire cu parintii si elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere si a planului de scolarizare.

20 iunie: Transmiterea de catre fiecare unitate de invatamant gimnazial, catre comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti, a bazei de date cuprinzand mediile generale de absolvire ale absolventilor clasei a VIII-a, precum si a listei elevilor corigenti, repetenti, cu situatia neincheiata sau exmatriculati.

22 iunie: Transmiterea de catre comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti catre Comisia nationala de admitere a bazei de date cuprinzand mediile generale de absolvire ale absolventilor clasei a VIII-a.

3 iulie: Transmiterea de catre Comisia nationala de admitere, catre comisiile judetene, a bazei de date cu mediile de admitere si a ierarhiei judetene.

4 iulie: Afisarea in fiecare unitate de invatamant gimnazial, a listei candidatilor, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere. Completarea, de catre secretariatele scolilor, a fiselor de inscriere cu numele/codul unitatii de invatamant gimnazial, cu datele personale ale absolventilor claselor a VIII-a, cu mediile generale de absolvire, cu notele si mediile obtinute la evaluarea nationala din clasa a VIII-a, cu mediile de admitere. Anuntarea ierarhiei la nivel judetean/al municipiului Bucuresti a absolventilor claselor a VIII-a.

5 iulie: Eliberarea fiselor de inscriere pentru candidatii care solicita sa participe la admitere in alt judet.

Probele de aptitudini

31 mai -2 iunie: Desfasurarea probelor de aptitudini.

5 iunie: Afisarea rezultatelor la probele de aptitudini Depunerea contestatiilor la probele de aptitudini, acolo unde metodologia permite acest lucru.

6 iunie: Afisarea rezultatelor finale, in urma contestatiilor la probele de aptitudini. Transmiterea, in format electronic si in scris, catre comisia de admitere judeteana/ a municipiului Bucuresti, a listei candidatilor declarati admisi la probele de aptitudini.

22 iunie: Transmiterea de catre comisiile de admitere judetene/ a municipiului Bucuresti, catre unitatile de invatamant liceal care au organizat probe de aptitudini, a listei elevilor corigenti, repetenti, cu situatia neincheiata sau exmatriculati. Actualizarea, de catre comisiile din unitatile de invatamant.

Probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna

31 mai -2 iunie: Desfasurarea probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna.

5 iunie: Afisarea rezultatelor la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna. Depunerea contestatiilor la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna, acolo unde metodologia permite acest lucru.

6 iunie: Afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna. Transmiterea, catre comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti, a listelor cu rezultatele finale la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna.

6-7 iunie: Ridicarea anexelor fiselor de inscriere de la unitatile la care candidatii au sustinut probele de verificare a cunostintelor de limba.

11 iunie: Depunerea de catre candidatii care au participat la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna a anexelor fiselor de inscriere la unitatile de invatamant gimnazial absolvite.

13 iunie: Transmiterea de catre comisiile de admitere judetene/ a municipiului Bucuresti, in format electronic, catre Centrul National de Admitere, a listei candidatilor care au promovat probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna si a rezultatelor acestora la probe. Admiterea candidatilor pe locurile speciale pentru romi si a candidatilor pentru invatamantul special.

Foto: Intact Images

Salariile si pensiile cresc incepand de astazi, 1 iunie... VIDEO! Peste 13.500 de hectare, in pericol de a fi inundate la Calarasi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x