Live acumFilm: Avionul condamnatilor
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Autoritățile din România, primele măsuri luate după ce OMS a emis alertă mondială în privința coronavirusului. Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Sănătății 

Autoritățile din România au luat primele măsuri în ceea ce privește prevenirea infectării cu noul tip de coronavirus ce a apărut în China, la doar o zi după ce Organizația Mondială a Sănătății a emis alertă globală. 

Autoritățile din România, primele măsuri luate după ce OMS a emis alertă mondială în privința coronavirusului. Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Sănătății

Astfel, după ce Organizația Mondială a Sănătății a decis să declarare urgență mondială în ceea ce privește coronavirusul, ministrul Sănătății, Victor Costache, a cerut suplimentarea stocurilor de biocide utilizate pentru dezinfecția mâinilor și a suprafețelor și a echipamentelor de protecție necesar personalului medico-sanitar.

Cum îți distruge coronavirusul organismul! Medicii au explicat! Care sunt simptomele îngrijorătoare și ce categorie de oameni este mai vulnerabilă

”Ministrul Sănătății, Victor Costache, a solicitat suplimentarea stocurilor aflate la nivelul Ministerului Sănătății pentru biocidele utilizate pentru dezinfecția mâinilor și a suprafețelor și a echipamentelor de protecție necesar personalul medico-sanitar”, se arată în comunicatul de presă transmis de Ministerul Sănătății.

DE asemenea, Ministerul Sănătății păstrează măsurile pentru aeroporturi și unitățile medicale sanitare.

”În contextul emiterii unei alerte globale de către OMS privind noul coronavirus, Ministerul Sănătății păstrează măsurile pentru aeroporturi și unitățile medicale sanitare, stabilite încă din 26 ianuarie 2020 de Comitetul interministerial pentru monitorizarea și managementul posibilelor infecții cu coronavirus”, se mai arată în comunicatul de presă.

6.000 de oameni, blocați pe un vas de croazieră, în larg! Doi pasageri ar putea fi infectați cu virusul mortal din China

Potrivit surse citate, astăzi specialistii Ministerului Sănătății și ai Institutului Național de Sănătate Publică au organizat o videoconferință cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică pentru discutarea tuturor aspectelor necesare pentru asigurarea implementării la nivel local a setului de măsuri instituite în acest sens.

În prezent, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecțiilor de acest tip. În prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecție cu coronavirus.

Recomandari