Căutare Live

Avertisment dur din partea meteorologilor! Cum au fost explicate fenomenele extreme ce au pus stăpânire pe România: ”Nu s-au mai văzut de 60 de ani! De vină au fost...”

Ploile torențiale au făcut ravagii în mai multe zone ale țării în ultima perioadă, iar meterologii nu au vești bune. Săptămâna viitoare sunt așteptate din nou precipitații. 

Ploile torențiale au făcut ravagii în mai multe zone ale țării în ultima perioadă, iar meterologii nu au vești bune. Săptămâna viitoare sunt așteptate din nou precipitații.

Toată lumea s-a întrebat de ce au existat aceste fenomene extreme în Europa, în ultima perioadă, iar mai apoi s-au înregistrat furtuni puternice.

„Luna iunie s-a terminat cu cantități foarte mari, devine a doua cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani. De vină sunt furtunile formate în Mediterană. Au adus ploi anormale pentru această perioadă nu doar la noi, ci şi în ţările de pe ţărmul mării. În Grecia au fost două zile de cod roşu la sfârşitul lunii trecute, iar inundaţiile au părut apocaliptice.”, spune Florinela Georgescu, meteorolog.

De cealaltă parte, un climatolog a tras un semnal de alarmă și a explicat că temperaturile extrem de ridicate din regiunile nordice vor avea efecte dramatice, întrucât în timp se va reduce tot mai mult gheața din zona celor doi Poli.

„Astfel de iceberguri care ajung să plutească în Oceanul Atlantic aduc o contribuţie la creşterea nivelului acestui ocean planetar. Ritmul de creştere a nivelului oceanului planetar a ajuns la 3 mm pe an. Și din păcate lucrurile se vor accelera”, spune Roxana Bojariu, climatolog, potrivit Digi24.

Apel pentru sănătate : salvaţi medicamentele ieftine şi viaţa pacienţilor care au nevoie de ele!... Caz revoltător în România! A snopit în bătaie o femeie, i-a dat foc la păr, dar a fost eliberat: Plângeam și îl rugam să...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 4 iulie – 10 iulie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Catine.ro
Ultimele știri
x