Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Producătorii de medicamente sunt îngrijorați! Virusul a intrat în comunitate. "Vaccinul şi tratamentul sunt prea dificil de găsit"

În acest an, nu vor exista tratamente şi vaccinuri eficiente împotriva coronavirusului, dar putem evita "o catastrofă sanitară şi economică" mai ales în sezonul rece, prin măsurile deja cunoscute: masca, distanţa fizică şi igiena mâinilor.

Producătorii de medicamente sunt îngrijorați! Virusul a intrat în comunitate. "Vaccinul şi tratamentul sunt prea dificil de găsit"

Obstacolele în fața vaccinurilor și a tratamentelor eficiente împotriva coronavirusului sunt încă prea multe pentru ca acestea să ajungă pe piață, spun producătorii de medicamente, într-un comunicat de presă, transmis luni.

Chiar dacă în acest moment sunt finalizate o serie de studii clinice care demonstrează eficiența unor vaccinuri, rezultatele acestora nu oferă deocamdată date concludente cu privire la durata şi intensitatea efectului imunologic.

Pacienții cu COVID nu se mai pot externa la cerere! Președintele României a promulgat legea carantinei şi izolării

"Se lucrează la foc continuu la peste 100 de soluţii de tratament sau vaccinare împotriva coronavirusului, însă cercetătorii au nevoie de mai mult timp pentru a finaliza studiile clinice şi a trage o concluzie cu privire la eficienţa pe termen lung a acestor soluţii", a precizat dr. Dragoş Damian, director executiv PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România), potrivit Antena3.

Găsirea unui tratament pentru COVID a devenit dificilă

"De asemenea, a devenit dificilă şi găsirea unui tratament medicamentos, în special pentru formele uşoare şi medii ale bolii, pentru că a scăzut numărul pacienţilor înrolaţi în studii clinice, în același timp cu limitarea răspândirii virusului din ultimele luni", se mai arată în comunicatul celor de la PRIMER.

Marcel Vela face praf spusele lui Raed Arafat: "Sunt locuri la ATI. Cine a zis că nu sunt locuri la ATI?"

Vaccinul şi tratamentul contra COVID


"Virusul SARS-CoV-2 a intrat în comunitate şi se răspândeşte cu repeziciune, în primul rând deoarece nu sunt respectate recomandările autorităţilor şi specialiştilor", a precizat dr. Damian, la Antena3.

Un tratament cu aerosoli dă rezultate spectaculoase, la pacienții cu COVID-19! „Trebuie doar să inhaleze”


Modalităţile prin care putem prevenit răspândirea virusului sunt măsurile recomandate de autorităţile şi specialiştii din întreaga lume: purtarea măştii, distanţa fizică şi igiena mâinilor.

"Nu există nicio îndoială că în 2021 şi 2022 vom avea pe piaţă foarte multe soluţii pentru a lupta împotriva COVID-19, care vor ajuta ca viaţa noastră să intre în normalitate. Până atunci însă, trebuie să privim cu maximă seriozitate contribuţia şi responsabilitatea fiecăruia dintre noi la limitarea răspândirii bolii.

Pentru 2020, masca, distanţa, spălarea şi dezinfectarea mâinilor sunt singurele măsuri capabile să evite o catastrofă sanitară şi economică în România. Haideţi să le practicăm", a adăugat Damian.

Recomandari