Datorită acestui tratament, testat de compania Synairgen, numărul pacienților cu COVID-19 care ajung la terapie intensivă ar putea fi redus dramatic.
Tratamentul cu aerosoli are la bază interferon beta – produs de organism, la o infecție virală. Pacienții cu COVID-19 trebuie să o inhaleze direct în plămâni, cu un nebulizator, pentru a genera o reacție a sistemului imunitar.
Ce rezultate a avut tratamentul cu aerosoli pentru pacienții cu COVID-19, în studiul clinic
Primele rezultate arată că datorită acestui tratament scad cu 79% riscul ca pacienții cu COVID-19 aflați în spital să ajungă la o formă gravă a bolii și să necesite ventilație mecanică.
Potrivit cercetătorilor, pacienții au avut de două sau trei ori mai multe șanse de a se recupera și de a-și recăpăta viața normală. Dificultățile respiratorii ar fi, de asemenea, reduse, datorită acestui tratament.
În plus, timpul mediu pe care pacienții l-au petrecut în spital ar fi fost redus la o treime, datorită acestui tratament – de la nouă zile, în medie, la șase zile.
În studiul clinic au fost implicați 101 voluntari cu COVID-19 care au fost internați la nouă spitale din Regatul Unit.
Directorul executiv al companiei, Richard Marsden, a declarat că va aface demersurile necesare pentru aprobarea acestui tratament. Este posibil ca acesta să fie aprobat de urgență, la fel ca în cazul medicamentului remdesivir, sau să se dea acordul pentru un studiu clinic mai extins. Directorul executiv a precizat că Synairgen ar putea distribui 100.000 de doze pe lună, până în iarnă.