Antena Căutare

Avocat bucurestean retinut pentru mita de 6000 de euro!

Avocatul Vasile Stoian a promis ca obtine un certificat medico-legal favorabil autorului unui accident rutier soldat cu doi morti, potrivit unor surse din DNA.



Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In perioada februarie-martie 2011, inculpatul Stoian Vasile, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a pretins de la un barbat, prin intermediul a trei persoane, suma de 6.000 de euro pentru a interveni pe langa un angajat din cadrul Institutului de Medicina Legala „Mina Minovici" in scopul obtinerii unui act medico legal care i-ar fi putut ameliora situatia juridica.

Persoana de la care au fost pretinsi banii era cercetata in stare de arest preventiv pentru provocarea, pe fondul consumului de alcool, a unui accident de circulatie soldat cu decesul a doua persoane. Actul medical ce urma a fi obtinut prin acte de coruptie viza calcularea retroactiva a alcoolemiei pana la o valoare sub limita raspunderii penale.

La data de 6 martie 2011, Stoian Vasile a primit de la cei trei intermediari suma de 3.500 euro si 10.300 lei in scopul mentionat mai sus.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 6 martie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore iar la data de 7 martie 2011 a fost prezentat Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pe un termen de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. - Directia Generala Anticoruptie si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

Mazare face locuinte in containere la Constanta!... Cele mai multe constructii din Delta Dunarii sunt ilegale!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x