Antena Căutare

Cele mai multe constructii din Delta Dunarii sunt ilegale!

Majoritatea constructiilor din Delta sunt ilegale, conform unui raport publicat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta, in cadrul simpozionului national "Avem o delta, cum procedam?".



Raportul mai arata ca, pentru zonele cu valoare peisagistica si care sunt deteriorate, primariile ar fi trebuit sa prevada in planurile urbanistice actualizate, masuri de protectie specifice, in vederea refacerii ecologice a acestor zone. Absenta documentatiilor se traduce astfel prin lipsa unor masuri de conservare si protectie a capitalului natural al Deltei.

In decembrie 2008, a fost aprobata o hotarare de guvern referitoare la Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, care prevedea actualizarea planurilor de urbanism, data limita fiind iunie 2010. Nici una din autoritatile locale nu si-a indeplinit aceasta obligatie pana in prezent si doar cinci dintre ele au inceput procedurile (Bestepe, Chilia Veche, Somova, Nufarul si Valea Nucarilor).

Argumentul general invocat a fost lipsa fondurilor, desi legislatia obliga administratiile locale si Consiliul Judetean sa identifice surse alternative de finantare.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Avocat bucurestean retinut pentru mita de 6000 de euro!... Protestele studentilor continua in fata Ministerului Educatiei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x